Hogeschool van Amsterdam

Reality School

AMFI

Een van de bijzondere aspecten van AMFI is het concept Reality School. In diverse onderwijsprogramma’s ontwikkel je professionele producten die gepresenteerd worden tijdens mode-events en verkocht worden in winkels. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen uit de minoren iNDiViDUALS, Fashion & Editorial Branding en Fashion & Visual Culture of door onderdeel te zijn van het creatieve team van de by AMFI Statement Store.

Minor iNDiViDUALS

iNDiViDUALS, het design-driven modelabel van AMFI, is opgezet in 2006. Derde- en vierdejaarsstudenten van alle drie de afstudeerrichtingen werken tijdens deze gelijknamige minor een halfjaar samen om een collectie te ontwerpen, te produceren en te communiceren voor de mode-industrie. Elke collectie wordt gepresenteerd aan de mode-industrie en fashion pers en verkocht aan diverse winkels in Nederland. iNDiViDUALS is een unieke minor die geen enkele andere modeopleiding ter wereld aanbied. 

Minor Fashion & Editorial Branding

In deze minor werken studenten samen om nieuwe fashion media brands te bedenken en te lanceren. Studenten creëren alles zelf: van concepten tot de productie van de content – met gebruik van tekst, foto styling en art direction. Zo brengen zij een thema over via verschillende mediakanalen. 

Deze minor is een excellentieprogramma en laat studenten kennismaken met elk aspect van de uitgeversbranche: van brainstorming tot productie, van design tot publicatie en van website tot lanceringsevent. Gedurende het programma worden studenten verantwoordelijk voor het nieuw opgezette bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het nieuwe fashionmerk bekend wordt bij de rest van de wereld. Alle gemaakte producten moeten voldoen aan de eisen van de professionele wereld van fashion publishing.

Minor Fashion & Visual Culture

In de eerste fase van deze minor maken studenten vernieuwende modefoto's geïnspireerd op hun eigen favoriete ontwerper. In de tweede fase leren studenten korte modefilms maken. Deze films zijn geïnspireerd op jonge Nederlandse ontwerpers. Uiteindelijk worden de foto's en films gepresenteerd in een expositie in de byAMFI Statement Store na de fotoperiode, en de films in bioscoop het Ketelhuis aan het einde van de minor.  

byAMFI Statement Store

byAMFI is de Statement Store van het Amsterdam Fashion Institute. Het biedt een platform om het werk dat is gemaakt door onze studenten, docenten en alumni. Een team van tweedejaarsstudenten van alle richtingen bedenkt en ontwerpt inspirerende concepten voor het interieur, verzorgt de communicatie van de winkel en organiseert wekelijks events.
byAMFI is letterlijk de etalage van AMFI in het hart van Amsterdam en wordt veel bezocht door modeliefhebbers en professionals uit de creatieve industrie.

byAMFI statement store
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 31 augustus 2016