Hogeschool van Amsterdam

De studie

AMFI

Mode is een serieuze zaak. Achter de façade van luxe en glamour schuilt een van de grootste en meest dynamische wereldindustrieën. De wereld van de mode is bij het AMFI – Amsterdam Fashion Institute ondergebracht in drie afstudeerrichtingen: Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding. Ben je creatief, slim, ambitieus en heb je passie voor mode? En ben je bereid om heel hard te werken? In een vierjarige voltijdse hbo-opleiding biedt AMFI je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

Iets voor jou?

Voor je bij AMFI begint, kies je uit een van de drie afstudeerrichtingen. Welke richting bij jou past is natuurlijk afhankelijk van jouw interesses en talenten. Hieronder krijg je per richting een indruk van de belangrijkste onderwerpen. 

  • Fashion & Design: ontwerpen, concepten en trends, collectioneren, textielkennis, patroontekenen, realisatie, tekenen en visualisatie. 
  • Fashion & Management: textielkennis, collectioneren, productietheorie, ICT-logistiek, internationale bedrijfsvoering, retailkennis, marketing, management skills en economie. 
  • Fashion & Branding: concepten en trends, merkstrategie, marketing en visuele communicatie, doelgroepgericht schrijven, ontwerpkennis, ruimtelijke en grafische vormgeving en visual merchandising.  

Wat wil jij worden?

De drie afstudeerrichtingen dekken alle mogelijke beroepen in de mode-industrie op hbo-niveau. Na het afronden van de afstudeerrichting Fashion & Design kun je bijvoorbeeld terecht als designer bij een kledingmerk als Diesel of als Fashion Forecaster bij een tijdschrift als Second Sight. Ga je voor Fashion & Management, dan kan je na het afstuderen Production Manager bij Suitsupply worden. Heb je Fashion & Branding gevolgd, dan word je bijvoorbeeld Concept Developer bij een merk als Adidas.

Waarom AMFI bij de HvA?

  • AMFI is de enige opleiding in Nederland die op hbo-niveau de gehele modeketen herbergt: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie.
  • Internationale profilering binnen het onderwijs. AMFI is lid van de International Foundation of Fashion Technology Institutes (IFFTI) en van de International Apparel Federation (IAF).
  • Integratie projecten uit bedrijfsleven in onderwijs. Samenwerking met onder meer G-Star, Woolmark, Converse, DENHAM, McGregor, CoolCat, Candiani Denim, Lectra en Tommy Hilfiger.
  • Netwerk met meer dan 1300 stagebedrijven wereldwijd.
  • Reality School concept met modemerk iNDiViDUALS.
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 17 augustus 2018