Hogeschool van Amsterdam

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Fashion & Textile Technologies. Bachelor, voltijd

Ben je creatief, ambitieus en heb je passie voor mode? En ben je bereid om heel hard te werken? In een vierjarige hbo-opleiding biedt AMFI je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

AMFI is het enige mode-instituut in Nederland dat de gehele modeketen beslaat. Je kunt je tijdens de Bachelor specialiseren in Fashion & Design, Fashion & Management of Fashion & Branding. Alle programma's worden zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. Daarnaast biedt AMFI een tweejarig, internationaal Masterprogramma aan in Fashion Enterprise Creation.

De opleiding is ingedeeld in drie afstudeerrichtingen: Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding.

Lees meer

Voorbeelden van beroepen zijn: Independent Designer, Buyer/Product Manager en Creative Producer.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je een havo-diploma hebt met het profiel Cultuur en Maatschappij is Wiskunde A of B als aanvullend vak vereist.

Lees meer

Schrijf je in op uiterlijk 15 januari 2018 aan de hand van het stappenplan. Omdat er meer aankomend studenten zijn dan opleidingsplaatsen heeft AMFI een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen (ongeveer 400). Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de selectie.

Lees meer

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding is bij DUO bekend onder de naam Fashion & Textile Technologies (voorheen Technische Commerciële Confectiekunde).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie