Hogeschool van Amsterdam

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Fashion & Textile Technologies. Bachelor, voltijd

Ben je creatief, ambitieus en heb je passie voor mode? En ben je bereid om heel hard te werken? In een vierjarige hbo-opleiding biedt AMFI je een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.

AMFI is het enige mode-instituut in Nederland dat de gehele modeketen beslaat. Je kunt je tijdens de bachelor specialiseren in Fashion & Design, Fashion & Management of Fashion & Branding. Alle programma's worden zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. Daarnaast biedt AMFI een tweejarig, internationaal masterprogramma aan in Fashion Enterprise Creation.

AMFI is de enige opleiding in Nederland die op hbo-niveau de gehele modeketen herbergt: van ontwerp en productie tot distributie en communicatie. Je kunt je tijdens de bachelor specialiseren in Fashion & Design, Fashion & Management of Fashion & Branding. Alle programma's worden zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit workshops, toolshops, hoorcolleges, studieloopbaanbegeleiding en assessments. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 16 uur. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Naast de contacttijd besteed je ca. 24 uur per week alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Voorbeelden van beroepen zijn: Independent Designer, Buyer/Product Manager en Creative Producer.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Als je een havodiploma hebt met het profiel Cultuur en Maatschappij, geldt voor jou dat wiskunde A of B als vak een nadere vooropleidingseis is.

Lees meer

Schrijf je in op uiterlijk 15 januari 2019 aan de hand van het stappenplan. Omdat er meer aankomende studenten zijn dan opleidingsplaatsen heeft AMFI een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen (ongeveer 400). Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de selectie.

Deze opleiding is bij DUO bekend onder de naam Fashion & Textile Technologies (voorheen Technische Commerciële Confectiekunde).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie