Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Accountancy

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je per email een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen en een datum te kiezen voor de studiekeuzecheck. Zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijfproces. Je krijgt een realistisch beeld van de inhoud van de opleiding, de vakken en de huiswerkbelasting. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten.

De studiekeuzecheck is opgebouwd uit twee verplichte onderdelen:

  1. Huiswerk + toets via een online cursus (thuis)
  2. Aanwezig bij de opleiding op locatie

Twee weken nadat je hebt deelgenomen aan de studiekeuzecheckdag, krijg je een officieel studiekeuzeadvies.

Zie hieronder de data en tijden voor de studiekeuzecheck. Deze tijden zijn inclusief 30min ontvangsttijd waarna het programma begint:

  • maandag 10 juli, van 14.00 uur tot 16.30 uur

Houd rekening in je agenda met deze data. Vanaf januari 2017 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.

Het programma van de studiekeuzecheckdag is:

  • Ontvangst
  • Terugblik op huiswerk en online toets
  • Kennismaking docenten en studenten

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink, ontvang je vanaf half januari per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijving bij de HvA. Zorg dus dat je je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken na die e-mail, je hebt aangemeld. Als je dit niet of te laat doet, kun je niet deelnemen aan de studiekeuzecheck en wordt je inschrijfverzoek afgewezen.

Drie weken voor de gekozen dag ontvang je per e-mail een uitnodiging met het programma, een link naar het huiswerk en de online toets en de locatie.

Je hebt twee weken de tijd voor het huiswerk en de online toets; je hebt hier ongeveer 6-8 uur voor nodig. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van een studiekeuzecheckdag.

Twee weken nadat je hebt deelgenomen aan de studiekeuzecheckdag, krijg je per e-mail een officieel studiekeuzeadvies. Het advies is gebaseerd op de volgende onderdelen:

  • Huiswerk + toets (online cursus): volledig afgerond
  • Bijeenkomst op school: aanwezig
  • Toetsresultaten

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 20 juni 2017

Bekijk het filmpje: