STUDIEPROGRAMMA - JAAR 3 EN 4

VERDIEPING EN PRAKTIJK

De laatste twee jaar kun je zelf richting geven aan je opleiding door de keuze van je stage en afstudeeropdracht. Dit kan bijvoorbeeld bij een van de vele accountantskantoren in Amsterdam.

JAAR 3

In het eerste semester krijg je vakken als Administratieve Organisatie, Financiering en IT auditing. In het tweede semester loop je 4 dagen in de week stage en volg je elke vrijdag les. Deze lessen zijn toegespitst op Financiering en Belastingrecht. Ook komen er het hele jaar door verschillende gastsprekers langs die gastcolleges geven over actuele ontwikkelingen, onder andere over de maatschappelijke functie van de accountant (met het onderwerp ethiek als invalshoek), ontwikkelingen op het gebied van IT en wat werken in een internationale omgeving inhoudt.

JAAR 4

Jaar 4 is een bijzonder jaar, namelijk het jaar van je afstuderen!

In het laatste jaar volg je een half jaar de verplichte doorstroomminor Accountancy, die je afsluit met de Landelijke Overall Toets. Ook biedt de HvA je de mogelijkheid om een doorstroomminor te doen in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam (UvA) zodat je na je afstuderen direct met de Master aan de UvA kunt beginnen.

Het slotstuk van de opleiding is je afstudeeronderzoek over een actueel probleem uit de beroepspraktijk. Je onderzoekt bijvoorbeeld de impact van verdere automatisering op het beroepenveld of je bekijkt de gevolgen van een nieuwe wetgeving rond de financiële verslaggeving.

Met je praktijkgericht afstudeeronderzoek laat je zien dat je als professional klaar bent voor de arbeidsmarkt van hoger opgeleiden.

Lees meer over de vakken in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 25 oktober 2017