Hogeschool van Amsterdam

Accountancy

Bachelor, voltijd

Wil je assistent-accountant worden? Of verder doorstuderen voor registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA)? Dan is Accountancy een passende opleiding voor jou.

Een professionele beroepshouding is als assistent-accountant net zo belangrijk als het samenstellen en controleren van jaarrekeningen. Wij leren je alle vakkennis en skills die je nodig hebt voor het beroep of verdere studie.

Lees meer over de inhoud van het studieprogramma.

Verwacht veel werkcolleges, zelfstudie en projectopdrachten. Het eerste jaar maak je kennis met ondernemingen, jaarrekeningen, controlebeginselen en de financiƫle situatie van een bedrijf. Externe Verslaggeving, Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie en Recht zijn enkele kernvakken. Het laatste jaar volg de verplichte doorstroomminor Accountancy, die je afsluit met de Landelijke Overall Toets. Je rondt je studie af met een afstudeeronderzoek in de praktijk.

Lees meer

Contacturen: Deze opleiding biedt studenten 18-20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Zelfstudie-uren: Naast de contacturen besteed je ca. 20 uur alleen of met mede-studenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Een bachelordiploma Accountancy is een ideale voorbereiding op een vervolgopleiding tot accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Deze vervolgstudies kun je combineren met een baan op een accountantskantoor. Hoe ziet jou visitekaartje er straks uit?

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie