Hogeschool van Amsterdam

ALO

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Na je introweek van de ALO ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

  • De introductieweek van de ALO vindt plaats van maandag 28 augustus tot en met donderdag 31 augustus 2017. In juni ontvang je informatie over de introductieweek van de ALO (tijden, paklijst, kosten etc.). Deelname is zeer gewenst. Indien je niet aanwezig kunt zijn graag afmelden bij de introcommissie.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!

  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

Locatie Dr. Meurerhuis is tijdens het zomerreces van maandag 24 juli 2017 tot vrijdag 18 augustus 2017 gesloten. De studentenadministratie is tijdens het zomerreces op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 020 - 595 3400.

Na het zomerreces is de studentenadministratie bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Bel 020-595 3441 of stuur een e-mail naar m.c.zwart@hva.nl.

Het collegejaar start op maandag 28 augustus met een introductieweek. Daarna volgen je eerste colleges. Jouw groepsindeling hoor je tijdens de introductieweek van de ALO. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

 

Kijk voor de meest actuele versie van de door je opleiding gecertificeerde boekenlijst: www.athenaeum.nl/hva. Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Bij de ALO is het gebruik van de computer onderdeel van de dagelijkse praktijk. In het gehele gebouw op de Dr. Meurerlaan is een draadloos netwerk geïnstalleerd. Dus met een eigen laptop of notebook kun je overal in het gebouw werken (teksten schrijven, presentaties maken, printen, internetten). Het is dan ook erg handig als je een laptop tot je beschikking hebt.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. Jouw studiegids is per 1 juni beschikbaar via studiegids.hva.nl.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 21 augustus 2017