Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en toelatingstest

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Je wordt tot de ALO toegelaten als je voldoet aan de toelatingseisen én als je de toelatingstest met goed gevolg hebt afgelegd. Indien de uitslag van de psychologische meting daar om vraagt, krijg je een gesprek over jouw kans op studiesucces bij de ALO.

Je kunt je tot uiterlijk 1 mei 2018 inschrijven voor de ALO. Maar in verband met het afleggen van de toelatingstest én de medische keuring, is het van groot belang dat je je vóór 1 maart 2018 via Studielink inschrijft. Dan weet je voor 1 mei of je bij de ALO bent aangenomen. In de week na 1 maart ontvang je een verzoek van de ALO voor het insturen van een essay. Na ontvangst van jouw essay stuurt de opleiding je een brief met een uitnodiging voor de testdag.

Schrijf je je in na 23 maart? Dan nodigt de opleiding je uit voor de toelatingstest op 29 juni (enige datum). Meer informatie over de toelatingstest en de medische keuring ontvang je na de sluitingsdatum in de tweede week van mei.

Vergeet niet om je vóór 1 mei 2018 ook voor een andere opleiding via Studielink in te schrijven voor het geval je de toelatingsprocedure niet met een positief resultaat doorloopt. Voor inschrijving bij Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa vijf werkdagen in beslag.

Door middel van een motorische toelatingstest toetst de ALO of je geschikt bent voor de opleiding. Deelname aan de toelatingstest vindt plaats op eigen risico. Voor eventuele opgelopen blessures tijdens de selectie kan de opleiding niet aansprakelijk worden gesteld. Voor het onderdeel zwemmen moet je minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A.

Mocht je in het buitenland wonen, houd er dan rekening mee dat je de toelatingstest in Nederland moet afleggen.

De ALO-toelatingstest bestaat uit drie onderdelen:

Deel 1 - turnen, spel en atletiek
Deel 2 - zwemmen en duurloop
Deel 3 - hindernisbaan

DOWNLOAD TOELATINGSTEST ALO (PDF)

De toelatingstest van de ALO vindt plaats op de locatie Dr. Meurerlaan. Houd er rekening mee dat de toelatingstest een hele dag duurt (circa 6 uur). 

Voorbereiding toelatingstest ALO

Wil je je goed voorbereiden op de toelatingstest? Download toelatingstest ALO met daarin alle beschreven onderdelen.

  • vrijdag 6 april 2018
  • maandag 9 april 2018
  • donderdag 12 april 2018
  • vrijdag 29 juni 2018

De ALO bepaalt de plaatsing voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstest. Je ontvangt uiterlijk in de derde week van april de uitslag via e-mail en post.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 3 mei 2018