Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en toelatingstest

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Je wordt tot de ALO toegelaten als je voldoet aan de toelatingseisen én als je de motorische toelatingstest met goed gevolg hebt afgelegd. Indien de uitslag van de psychologische meting daar om vraagt, krijg je een gesprek over jouw kans op studiesucces bij de ALO.

Je kunt je vanaf 10 oktober 2018 tot uiterlijk 1 mei 2019 inschrijven voor de ALO. Maar in verband met het afleggen van de motorische toelatingstest én de medische keuring, is het van groot belang dat je je vóór 1 maart 2019 via Studielink inschrijft. Dan weet je voor 1 mei of je bij de ALO bent aangenomen. In de week na 1 maart ontvang je een verzoek van de ALO voor het insturen van een essay. Na ontvangst van jouw essay stuurt de opleiding je een brief met een uitnodiging voor de testdag.

Vergeet niet om je vóór 1 mei 2019 ook voor een andere opleiding via Studielink in te schrijven voor het geval je de toelatingsprocedure niet met een positief resultaat doorloopt. Voor inschrijving bij Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt circa vijf werkdagen in beslag.

Door middel van een motorische toelatingstest toetst de ALO of je geschikt bent voor de opleiding. Deelname aan de toelatingstest vindt plaats op eigen risico. Voor eventuele opgelopen blessures tijdens de selectie kan de opleiding niet aansprakelijk worden gesteld. Voor het onderdeel zwemmen moet je minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A.

Mocht je in het buitenland wonen, houd er dan rekening mee dat je de toelatingstest in Nederland moet afleggen.

DOWNLOAD TOELATINGSTEST ALO AMSTERDAM (PDF)

De toelatingstest van de ALO vindt plaats op de locatie Dr. Meurerlaan. Houd er rekening mee dat de toelatingstest een hele dag duurt (circa 6 uur). 

Voorbereiding toelatingstest ALO

Wil je je goed voorbereiden op de toelatingstest? Download de toelatingstest met daarin alle beschreven onderdelen.

  • maandag 8 april 2019
  • dinsdag 9 april 2019
  • donderdag 11 april 2019

De ALO bepaalt de plaatsing voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstest. Je ontvangt uiterlijk in de derde week van april de uitslag via e-mail en post.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 14 januari 2019