Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en toelatingstest

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Je wordt tot de ALO toegelaten als je voldoet aan de toelatingseisen én als je de motorische toelatingstest met goed gevolg hebt afgelegd. Indien de uitslag van de psychologische meting daar om vraagt, krijg je een gesprek over jouw kans op studiesucces bij de ALO.

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2019-2020. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei.

Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. Ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Door middel van een motorische toelatingstest toetst de ALO of je geschikt bent voor de opleiding. Deelname aan de toelatingstest vindt plaats op eigen risico. Voor eventuele opgelopen blessures tijdens de selectie kan de opleiding niet aansprakelijk worden gesteld. Voor het onderdeel zwemmen moet je minimaal in bezit zijn van zwemdiploma A.

Mocht je in het buitenland wonen, houd er dan rekening mee dat je de toelatingstest in Nederland moet afleggen.

DOWNLOAD TOELATINGSTEST ALO AMSTERDAM (PDF)

De toelatingstest van de ALO vindt plaats op de locatie Dr. Meurerlaan. Houd er rekening mee dat de toelatingstest een hele dag duurt (circa 6 uur). 

Voorbereiding toelatingstest ALO

Wil je je goed voorbereiden op de toelatingstest? Download de toelatingstest met daarin alle beschreven onderdelen.

De data voor de toelatingstest in 2020 worden in het najaar op deze pagina bekend gemaakt.

De ALO bepaalt de plaatsing voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstest. Je ontvangt uiterlijk in de derde week van april de uitslag via e-mail en post.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 6 mei 2019