Hogeschool van Amsterdam

Open dagen

Dinsdagavond 16 april, van 18.00 - 21.00 uur

Op de open avond kun je sfeer proeven, opleidingen vergelijken, voorlichtingsrondes en presentaties bezoeken en deelnemen aan een minicollege of proefles. Studenten, docenten en studiekeuzecoaches staan klaar om je vragen te beantwoorden.

De volgende open avond vindt plaats op dinsdag 16 april, van 18.00 – 21.00 uur.  

Let op: Niet alle opleidingen nemen deel aan de open avond van 16 april. Bekijk het overzicht van deelnemende opleidingen.

Kom naar een studiekeuzeplein

Heb je praktische vragen of weet je nog niet wat je wilt studeren? Kom dan naar het centrale studiekeuzeplein op HvA-locatie Kohnstammhuis, begane grond (Wibautstraat 2-4, Amsterdam). Je kunt hier terecht voor:​

Studiekeuzegesprek

Het studiekeuzegesprek heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Het radeloze gevoel over de studie is minder”, zegt een studiekiezer bij het studiekeuzeplein.

Heb je twijfels over je studiekeuze of weet je nog niet wat je wilt studeren? Meld je dan aan voor een studiekeuzegesprek met een coach. In dit gesprek van 10 minuten word je op weg geholpen bij het maken van je studiekeuze. 

Meld je aan via de open avond aanmeldbutton (zie hieronder), vul je gegevens in en kies in de lijst voor Algemeen. Vervolgens geef je aan binnen welk uur jij langskomt voor jouw 10 minuten studiekeuzegesprek. 

Ga je naar de HvA-locaties Fraijlemaborg (Fraijlemaborg 133) en Nicolaes Tulphuis (Tafelbergweg 51)? Dan kun je terecht bij een kleiner studiekeuzeplein; je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Op deze kleinere studiekeuzepleinen zijn aanwezig: 

Fraijlemaborg: studentendecanen, keuzecoaches, studievoorlichting, International Office en de centrale studentenadministratie

Nicolaes Tulphuis: studentendecaan, keuzecoach en de centrale studentenadministratie

Workshop 'van mbo naar hbo'

Wil jij na het mbo doorstuderen in het hbo? Ben je benieuwd wat jou te wachten staat en hoe jij je kunt voorbereiden?

In deze workshop voor mbo-studenten delen HvA-studenten hun verhaal. Ze vertellen je hoe zij de stap naar het hbo hebben ervaren, over de valkuilen en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Ook vertellen ze je over de verschillen tussen het mbo en het hbo en geven ze je tips mee voor jouw verdere oriëntatie.

Je kunt je hiervoor aanmelden via de aanmeldbutton (kies voor Algemeen). Via deze aanmeldbutton meld je je ook aan voor één of meerdere opleidingen.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 maart 2019

3 tips hoe je ouders kunnen helpen bij je studiekeuze