Hogeschool van Amsterdam

Ik kies opnieuw

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je opnieuw een studie moet kiezen. Bijvoorbeeld omdat je op dit moment een opleiding doet die toch niet bij je past. Of omdat je een baan hebt en je je wilt specialiseren of juist je kennis wilt verbreden.

Sommige studenten komen er na een tijdje achter dat hun studie niet is wat ze ervan verwacht hadden. Heb jij ook het idee dat je misschien niet de juiste studie hebt gekozen?

Ga in gesprek met je SLB'er

Bespreek je twijfels met je studieloopbaanbegeleider. Wees tijdens dat gesprek zo eerlijk mogelijk over de redenen waarom de opleiding niet bij je past. Is het niveau te hoog? Vind je de stof niet interessant? Zijn er privéomstandigheden die een rol spelen? Samen kunnen jullie op die manier een goede afweging maken om wel of niet te stoppen met je studie.  

Een nieuwe studie kiezen

Besluit je om een andere studie kiezen, doorloop dan rustig het studiekeuzeproces. Je hebt de afgelopen tijd waarschijnlijk nieuwe inzichten in jezelf gekregen en weet misschien beter wat je wel en niet wilt en kunt. Gebruik deze inzichten in je studiekeuzeproces.  

Meer hulp nodig? 

Wil je extra begeleiding? Dan kun je een van de volgende studiekeuzetrajecten volgen. Je wordt dan begeleid door een studiekeuzecoach:

 

Na een tijd te hebben gewerkt, weet je vaak beter waar je interesses liggen. Wil je jezelf verder ontwikkelen, dan kan een hbo-studie de juiste stap zijn. Oriënteer je uitgebreid voor je deze belangrijke keuze maakt.

Studeren in plaats van werken

Heb je een tijdje gewerkt en wil je nu voor het eerst gaan studeren? Dan is het belangrijk dat je je goed oriënteert. Doorloop hiervoor het stappenplan

Studeren en werken

Heb je op dit moment een baan en wil je je in je vakgebied specialiseren? Of wil je je juist laten omscholen naar een ander vakgebied? Dan biedt de Hogeschool van Amsterdam je verschillende mogelijkheden.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 juli 2018

De studiekeuze van Joey

Rayen's studiekeuze