Hogeschool van Amsterdam

Voorlichtingsavond voor ouders

Dinsdag 10 januari 2017

Voor u als ouder is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond voor ouders. Tijdens de avond 'Hoe help ik mijn kind kiezen?' gaat een studiekeuzecoach in op:

  • Het studiekeuzeproces;
  • Wat uw rol hierin is;
  • Hoe u op een constructieve manier een bijdrage levert aan dit proces.

U ontvangt een handig werkboek met opdrachten waaraan u thuis met uw kind kunt werken. 

Tijdens de voorlichtingsavond wordt GEEN informatie gegeven over de opleidingen, de instellingen of studeren in het algemeen. Wilt u hier wel informatie over? Dan nodigen we u van harte uit om onze open dagen te bezoeken.

Aan de voorlichtingsavond voor ouders zijn geen kosten verbonden.

Op dinsdag 10 januari 2017 organiseren de HvA en UvA de voorlichtingsavond voor ouders. U kunt zich hier binnenkort op deze pagina voor aanmelden.

Openbaar vervoer en parkeren

Het Science Park is een relatief nieuwe onderwijslocatie en is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf NS-treinstation Amsterdam Science Park loopt u in ca. 5 minuten naar Science Park 904. Vanaf NS-treinstation Amsterdam Amstel rijden verschillende bussen naar het Science Park.

Er is betaalde parkeergelegenheid in de buurt van het gebouw. Deze bevindt zich op ca. 10 minuten lopen van Science Park 904. 

Heeft u vragen over de voorlichtingsavond voor ouders? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 november 2016