Hogeschool van Amsterdam

'Hart onder de riem'

Testimonial

Iris: "We zijn hier om ons voor te bereiden op de studiekeuze van onze jongste zoon, die nu in 5-vwo zit. Onze oudste heeft na het vwo een tussenjaar gedaan en is nu tweedejaars student." Joost: "De studiekeuze van onze oudste was naar mijn idee een hobbelig traject. Hij heeft bijvoorbeeld geen open dagen bezocht en pas op het laatste moment gekozen, na een tussenjaar. Nu zit hij gelukkig op z'n plek, maar we willen bij onze jongste toch wat gestructureerder te werk gaan."

Je wordt echt aan het denken gezet. En ze brachten het goed, heel praktisch en inhoudelijk.

Joost Anderson en Iris Dagveld - Ouders

Hoe vonden jullie de oudervoorlichting?

Iris: "Verrassend leuk! Na een dag hard werken voelt zo'n avond een beetje als een verplichting, maar toen ik hier eenmaal was vond ik het leuk en zinnig. Je wordt echt aan het denken gezet. En ze brachten het goed, heel praktisch en inhoudelijk."

Joost: "Ik vond het een hart onder de riem om te horen dat je als ouder zoveel invloed hebt. Je hebt dat idee zelf vaak helemaal niet, maar kennelijk kunnen ouders toch een belangrijke rol spelen bij de studiekeuze. De interactie met de zaal en met de andere ouders was ook erg goed. Die herkenning over en weer geeft de avond wat extra's."

Gaan jullie iets doen met de informatie die je vanavond hebt gekregen?

Joost: "Ja, dat ben ik vast van plan. Dat kwaliteitenspel bijvoorbeeld, dat spreekt me wel aan, om zo spelenderwijs het gesprek te voeren. En het boekje met tips en vragenlijsten gaan we ook gebruiken."

Iris: "En we gaan zeker ook open dagen bezoeken. Ik denk dat we naar zowel universitaire als hbo-opleidingen gaan kijken, alles is nog open. Gelukkig hebben we nog een jaar de tijd!"