Hogeschool van Amsterdam

Interessetest

Bij het kiezen van een studie is het belangrijk dat je een weloverwogen beslissing neemt. Je doet dat door verschillende acties te ondernemen. Zit je in je laatste jaar of heb je al eindexamen gedaan, dan kan een interessetest een goede eerste stap zijn.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt een online interessetest aan om je te helpen bij je studiekeuze. Deze studiekeuzetest geeft meer inzicht in je interesses en de opleidingen die daarbij kunnen passen. Ook krijg je informatie en tips hoe je je verder kunt oriĆ«nteren.

Wil je de online interessetest doen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier onderaan de pagina. Je ontvangt dan een link naar de test. De test maak je thuis. We raden je aan om de resultaten van de test te bespreken met een studievoorlichter op de HvA. Via telefoonnummer (020) 599 5422 (bereikbaar tussen 9.30-16.00 uur) kun je hiervoor een afspraak inplannen. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Het is ook goed om de resultaten van je test te bespreken met mensen die jou goed kennen, zoals je ouders of je mentor of decaan op school. Samen kunnen jullie bepalen wat de uitslag van de test voor jou betekent en welke vervolgstappen je gaat nemen. 

Aan het maken van de interessetest en het bespreken van de resultaten met iemand van de HvA zijn geen kosten verbonden.

Heb je vragen over de interessetest? Neem contact op met Studievoorlichting.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 17 december 2015