Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Aan de kop van de Wibautstraat, op de grens van oost en het centrum van Amsterdam, wordt gebouwd aan de Amstelcampus. Zeven van de acht gebouwen zijn al in gebruik en in 2018 is de open stadscampus compleet. Dan zijn vijf van de zeven HvA-domeinen op de Amstelcampus gevestigd en maken er 35.000 studenten en medewerkers gebruik van.

OPZET VAN DE AMSTELCAMPUS

Van de acht gebouwen die tot de Amstelcampus behoren zijn er nu zes klaar en in gebruik: het Kohnstammhuis, het Theo Thijssenhuis, het Benno Premselahuis, het Koetsier-Montaignehuis, het Muller-Lulofshuis en op het Kohnstammhof Studio HvA. Naar verwachting zal de Amstelcampus in 2018 volledig in gebruik zijn.

Er zijn collegezalen, leercentra, parkeergarages en (inpandige) fietsenstallingen en worden er nieuwe pleinen ingericht die in directe verbinding staan met de buurt. Er komen circa 280 woonunits voor studenten, een nieuwe sporthal en fitnessruimte, diverse restaurants, terrasjes,coffeecorners en serviceshops. Dat klinkt omvangrijk en dat is het natuurlijk ook; tegelijkertijd is de campus zo opgezet dat je er snel je plek vindt en je thuis voelt.

CENTRALE LOCATIE 

De HvA heeft met de ontwikkeling van de Amstelcampus een weloverwogen keuze gemaakt voor het concentreren van een groot deel van het onderwijs op een centrale locatie in Amsterdam. Vijf van de zeven domeinen (Economie en Management, Maatschappij en Recht, Media, Creatie en Informatie, Onderwijs en Opvoeding en Techniek) zitten in 2018 op de Amstelcampus.

GOED VOOR ONDERWIJS EN STAD 

Door in de stad te investeren en een plek te creëren waar studenten, medewerkers, kennisinstellingen en bedrijfsleven elkaar fysiek tegenkomen kunnen we nieuwe ideeën ontwikkelen, kennis uitwisselen en samenwerkingsverbanden aangaan met onze omgeving. Dat is goed voor het onderwijs én goed voor de stad.

ANDERE HvA-CAMPUSSEN

Elders in de stad bevinden zich nog drie campussen: 

  1. de sportcampus in Osdorp,
  2. de gezondheidscampus bij het AMC en
  3. de businesscampus bij de Arena in Zuidoost.

Doordat studenten, medewerkers, kennisinstellingen en bedrijfs leven elkaar op de Amstelcampus tegenkomen wordt kennis uit gewisseld en ontstaan nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden. De begane grond en de pleinen zijn publiek terrein. Iedereen is welkom in onze restaurants, het campuscafé, coffeecorners
en bij symposia, debatten, exposities, culturele activiteiten en foodmarkt events. Er zijn zo’n 250 studentenwoningen en verschillende sportieve voorzieningen. Zie ook hva.nl/amstelcampus.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 18 oktober 2016