Hogeschool van Amsterdam

Studentenwoningen

Van oudsher bestaan er zogenaamde studentenflats en studentenhuizen. Alleen voltijdstudenten in het MBO en Hoger Onderwijs kunnen gebruik maken van deze voorzieningen.

Een groot voordeel van het huren van een kamer in deze flats is dat zo'n kamer erkend wordt als een zelfstandige woonruimte en je dus huursubsidie kunt aanvragen. Bij het huren van een kamer bij een particulier (die zelf hoofdbewoner is) kan dit niet. 

Uilenstede

Uilenstede is waarschijnlijk de bekendste 'studentenwijk' van Amsterdam en omgeving, en ligt in Amstelveen. Er wonen ruim 3.500 jongeren in enkele torenflats, hoogbouw en laagbouw. Je deelt hier veelal met de keuken en soms sanitaire voorzieningen met de andere bewoners van jouw etage of woning. 

Alleen jongeren die (gaan) studeren in de regio Amsterdam kunnen via StudentenWoningWeb in aanmerking komen voor een kamer op Uilenstede. Toewijzing van deze zelfstandige woningen verloopt via DUWO.  Hier vind je meer informatie over het woningaanbod, toewijzingscriteria en voorwaarden.

Campus Diemen Zuid

De nieuwste campus in de buurt van Amsterdam is 'Campus Diemen Zuid'. Op 10 minuten met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam zijn bijna 1000 woningen gerealiseerd die voldoen aan de behoeftes van studenten. De zelfstandige appartementen hebben een eigen keuken en sanitaire voorzieningen. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten op het terrein, zoals een supermarkt, fitness, cafe en pizzeria. Inschrijven voor deze campuswoningen gaat via het inschrijfformulier op de website.

Blue-Gray Amsterdam Zuidoost 

Naast het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam is de Blue-Gray Campus ontstaan. Hier zijn op dit moment 348 studentenappartementen, maar er worden in de toekomst nog meer appartementen opgeleverd. Het zijn zelfstandige eenkamer-eenheden met eigen sanitair en keuken met een totale oppervlakte van 27 tot 50m2 in groepen rond een gemeenschappelijke gangruimte. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Blue-Gray.

Studentenwoningweb.nl

Op StudentenWoningWeb kun je reageren op studentenwoningen van de deelnemende woningcorporaties. Op dit moment zijn dit De Key, Duwo en Ymere. Studenten kunnen via studentenwoningweb 1x per week reageren, (iedere dinsdagochtend een nieuw aanbod) wie het langst staat ingeschreven krijgt een woning. 

Voor nadere informatie over je inschrijving kun je terecht bij de deelnemende woningcorporaties. Dit kan telefonisch bij De Key via telefoonnummer 020-621 4500 of bij Duwo via telefoonnummer 020 - 543 1100 op maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur of per e-mail via info@studentenwoningweb.nl

DUWO

DUWO is de grootste studentenhuisvester in Nederland en heeft 27.000 kamers en woningen in Amsterdam, Amstelveen, Delft, Den Haag, Haarlem, Hoofddorp en Leiden.

Voor o.a. onderstaande projecten kunnen studenten zich bij Stichting DUWO inschrijven:

Om een huurovereenkomst met Rochdale te kunnen afsluiten, heb je een verhuurdersverklaring nodig.

Students For Students Housing

Students for Students richt zich op de bemiddeling in woonruimte voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten, maar ook werkende jonge mensen. 

Meer informatie via sfshousing.nl.

 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 september 2014