HvA-ID en wachtwoord

Iedereen die aan de HvA studeert, krijgt een HvA-ID. Dit is de gebruikersnaam waarmee je, in combinatie met je wachtwoord, toegang hebt tot de ict-voorzieningen van de HvA.

Activeer je HvA-ID

Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA.

Je hebt je HvA-ID nodig om in te loggen op de ict-voorzieningen van de HvA, zoals draadloos netwerk, computerwerkplekken, e-mail, BSCW, SIS, Digitaal Portfolio, het intranet van je opleiding en SURFspot.

Je kunt je HvA-ID activeren via id.hva.nl. Klik op de link ‘HvA-ID activeren’ en volg de gevraagde stappen. Vul bij 'privé e-mailadres het e-mailadres dat je bij Studielink hebt opgegeven in.

Belangrijk

• Je HvA-ID is niet je studentnummer
  • Je HvA-ID is persoonlijk, uniek en niet overdraagbaar
  • Geef nooit je HvA-ID-wachtwoord aan anderen. HvA-medewerkers zullen nooit naar je wachtwoord vragen. Vraagt iemand je wachtwoord? Ga hier dan niet op in!

Wachtwoord vergeten of wijzigen

Als je je wachtwoord bent vergeten kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via id.student.hva.nl. Klik hier op ‘Account activatie / Wachtwoord vergeten’ klikken. Ook kun je op id.student.hva.nl jouw wachtwoord wijzigen. Houd er wel rekening mee dat je na de wijziging je nieuwe wachtwoord moet opgeven voor bijvoorbeeld e-mail, draadloos internet en printen op HvA-printers. Dat kan gelden voor een HvA-studieplek, je eigen computer, smartphones en tablets. Kijk onder Wachtwoord wijzigen voor meer informatie.

Problemen met wachtwoorden worden om beveiligingsredenen niet telefonisch of per e-mail in behandeling genomen.

Gepubliceerd door  ICTS 19 september 2016