Hogeschool van Amsterdam

Taalspreekuur Nederlands en Engels

Dienst Studentenzaken biedt studenten van de HvA individuele ondersteuning op het gebied van de Nederlandse en Engelse taal. Samen met een docent Nederlands of Engels, bespreek je bijvoorbeeld de feedback die je hebt gekregen op een verslag of schrijfopdracht, leer je strategieën die je helpen bij het lezen, of werk je aan je presentatievaardigheden.

De taalspreekuren vinden plaats op de achtste verdieping van de Leeuwenburg. Aanmelden is eenvoudig. Klik op de link hiernaast en selecteer de tijd die jou het beste uitkomt. Als je een vraag hebt over een zelfgeschreven tekst, stuur die tekst dan, inclusief de feedback van je docent, naar de taaldocent. Doe dit twee dagen voorafgaand aan je afspraak, zodat de docent genoeg tijd heeft om zich voor te bereiden. 

We willen je graag helpen bij het verbeteren van je taalvaardigheid, maar we verwachten ook dat je er zelf de nodige tijd en moeite in steekt. Wij zullen dan ook niet je tekst redigeren of herschrijven. Verder duurt een spreekuur 50 minuten en mag een student zich maximaal zes keer per jaar aanmelden. Als je een afspraak hebt gemaakt, verwachten we dat je aanwezig bent. Kun je echt niet komen, meld dit dan ruim van tevoren, zodat andere studenten nog tijd hebben om zich aan te melden. 

We hopen je snel te zien.

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 5 september 2016