21+-Toelatingsonderzoek

Wil jij gaan beginnen met een HvA-opleiding maar beschik je niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma? Op grond van je leeftijd kun je het 21+-toelatingsonderzoek doen (colloquium doctum).

De eerstvolgende gelegenheid om te starten met het 21+-toelatingsonderzoek is 3 december 2016 (inschrijving is mogelijk tot 13 november 2016).

Je maakt het 21 +-toelatingsonderzoek in twee etappes.

Tijdens de eerste ronde maak je de vaktoets(en). Behaal je deze dan maak je in de tweede ronde de taaltoets(en). Welke vak- en taaltoetsen je moet maken vind je op de opleidingspagina van jouw opleiding via het linkermenu onder Praktische zaken > Toelatingseisen >21 +-toelatingsonderzoek.

Bij het behalen van alle toetsen ontvang je een Verklaring van Toelaatbaarheid voor de door jou gekozen opleiding.

Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek geeft geen vrijstelling voor de Studiekeuzecheck

Deelname aan het 21 +-toelatingsonderzoek staat los van je aanmelding voor de opleiding. Zie de opleidingspagina voor de deadline van inschrijving en de procedure.

Het 21 +-toelatingsonderzoek (colloquium doctum) is bestemd voor aankomende HvA-studenten van 21 jaar of ouder die niet beschikken over een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Voorwaarde is dat je op 1 oktober* van het jaar dat je gaat studeren 21 jaar of ouder bent.
*= voor een opleiding met februari-instroom geldt 1 februari.

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 22 september 2016