Hogeschool van Amsterdam

Printen, kopiëren en scannen

Binnen de Hogeschool van Amsterdam kun je op elke locatie en in alle bibliotheken printen, kopiëren en scannen met je HvA-kaart. Bestanden versturen en printen op de dichtstbijzijnde printer kan eenvoudig via de Canon Portal.

Hoe werkt het Nieuwe Printen binnen de HvA?

Om gebruik te kunnen maken van het Nieuwe Printen zul je eerst eenmalig jouw HvA-kaart bekend moeten maken op het systeem. Dat doe je zo:

  • Leg je kaart op de paslezer (links van het bedieningspaneel).
  • Voer je HvA-ID zonder @hva.nl (voorbeeld aard034) en wachtwoord in. Het toetsenbord komt te voorschijn door op het witte invoerveld te drukken.
  • Als student heb je printtegoed nodig op je collegekaart. Printtegoed kun je in bundels kopen in de webshop op  overhetnieuweprinten.nl. Alle informatie over hoe te printen en printtegoed vind je op overhetnieuweprinten.nl. Het printtegoed is op dit moment nog niet gekoppeld aan het HvA-betaaltegoed voor automaten e.d. In de toekomst zullen ook HvA-studenten met één en hetzelfde betaaltegoed bij de printers kunnen betalen.
  • Als medewerker ben je klaar voor het nieuwe printen. Vanaf elke HvA-werkplek en vanaf ieder apparaat kun je een printopdracht versturen. Werk je op een eigen systeem (Windows laptop, Apple Macbook of mobiel apparaat), dan zul je eerst de juiste printdriver-instellingen moeten instellen. Alle informatie over printen vind je op  overhetnieuweprinten.nl

Tarieven

Scannen

gratis voor studenten en medewerkers

Normale print/kopie

studenten: € 0,05 incl. BTW
medewerkers: verrekening

Kleurenprint/kopie A4 

studenten: € 0,15 incl. BTW
medewerkers: verrekening

Het ‘Follow Me’ principe

Het Nieuwe Printen maakt gebruik van het 'Follow Me' principe. Dit houdt in dat je een printopdracht kunt versturen naar elke multifunctionele printer binnen de Hogeschool van Amsterdam. De printopdracht blijft maximaal 12 uur beschikbaar. Daarna wordt het verwijderd.

Als je wilt printen, maar je HvA-pas niet bij je hebt kun je ook printen met je OV-chipkaart. Je legt de kaart dan op de printer (net als je met je HvA-pas zou doen). Vervolgens kun je inloggen met je HvA-ID en wachtwoord. Hierna kun je de opdracht(en) uitprinten. Natuurlijk is het wel nodig om eerst een opdracht vanaf je laptop of een vaste computer te geven en voldoende printtegoed op je account hebben staan.

Andere printers

Als je nog gebruik wil maken van een kamerprinter of andere niet-Follow-me-printer (win-printer) op een HvA ICT-werkplek, neem dan contact op met de ICT-contactpersoon van je afdeling. 

Papier en storing

  • Papier kun je zelf bijvullen. In de buurt van de printers staat altijd een voorraad papier.
  • Eventuele storingen kun je melden bij de Servicedesk ICTS.

Bekijk voor instructies en veelgestelde vragen overhetnieuweprinten.nl.

Bibliotheek

Ook in de vestigingen van de Hogeschool Bibliotheek kun je printen, kopieren en scannen. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheken op www.bib.hva.nl.

Gepubliceerd door  Facility Services 12 september 2016