Hogeschool van Amsterdam

Sprekers Opening Hogeschooljaar 1 september 2016

Huib de Jong

Huib de Jong

Huib de Jong

Sinds 1 maart 2013 is Huib de Jong rector van de  Hogeschool van Amsterdam en lid van het College van Bestuur van de HvA en UvA. Huib de Jong studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is in 1989 gepromoveerd op het proefschrift ‘Norm en Feit in de Gemeente’ (Universiteit Twente). Huib de Jong begon zijn loopbaan bij de Universiteit Twente (UT) als universiteit docent en werd daar in 1991 benoemd tot hoogleraar Algemene beginselen van het recht. Na een periode als decaan van de toenmalige faculteit Bestuurskunde werd hij in de periode 2000-2004 lid van het CvB van de UT. In 2006 stapte hij over naar de Hogeschool Utrecht en vervulde daar de functie van vicevoorzitter van het College van Bestuur.

Geert ten Dam

Geert ten Dam

Geert ten Dam

Mevrouw Geert ten Dam is sinds 1 juni 2016 voorzitter van het College van Bestuur. 

Geert ten Dam (1958) is sinds 1999 hoogleraar Onderwijskunde aan de UvA. Daarnaast is zij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Tot eind 2014 was Ten Dam voorzitter van de Onderwijsraad. Eerder was zij lange tijd rector van de Universitaire Lerarenopleidingen van de UvA en voorzitter van de afdeling Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleidingen van de UvA. 

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken - presentator

Rik van de Westelaken groeide op als de oudste van drie kinderen. Hij volgde het vwo in Uden, behaalde daarna de propedeuse Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en studeerde vervolgens Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam waar hij afstudeerde in 1996.

Van de Westelaken begon zijn carrière op 16- jarige leeftijd bij omroep Kersenland (later Skyline RTV) in Uden. Hierna werkte hij tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar NOS waar hij werkt als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Van de Westelaken valt ook af en toe in bij de journaaluitzending van 20.00 uur.

In 2014 presenteerde Van de Westelaken een aantal speciale uitzendingen voor de NOS: de begrafenis van Nelson Mandela, de Nuclear Security Summit in Den Haag, het bezoek van Barack Obama aan Amsterdam en de dag van nationale rouw na de MH17-ramp. Die uitzending werd een jaar later genomineerd voor een Emmy Award. Ook presenteerde hij achttien uur lang de grote Giro 555-actie 'Stop Ebola' van de Samenwerkende Hulp Organisaties op vrijdag 28 november.

Vanaf volgend jaar zal Van de Westelaken een reportagereeks maken voor Net5.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 juli 2016