Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, voltijd

Deze opleiding draait om mensen, hun gedrag en hun omgeving. De lesstof is zoveel mogelijk gebaseerd op de grootstedelijke context, daarom is Amsterdam de perfecte locatie. Wil jij meer weten over de opleiding Toegepaste Psychologie? Vraag je je af wat Toegepaste Psychologie eigenlijk is? Bekijk dan het filmpje van de presentatie.

Toegepaste Psychologie wat voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de gedachten en de gevoelens van mensen? Houd je van de dynamiek van een multiculturele stad en heb je interesse in het effect dat het leven hier op het gedrag van mensen heeft? Kun jij je verplaatsen in andermans situatie en probeer je met anderen mee te denken? Dan is Toegepaste Psychologie wellicht geschikt voor jou.

Presentatie Toegepaste Psychologie

Je wordt opgeleid om aan de slag te gaan in een van de vier werkveldcontexten. Je kunt vanaf het derde jaar kiezen voor: Consument & Maatschappij, Onderwijs & Ontwikkeling, Arbeid & Organisatie of Gezondheid, Zorg & Welzijn.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Voorbeelden van functies die je als toegepast psycholoog kunt vervullen zijn; (beleids)adviseur, trainer, marktonderzoeker, preventiewerker, toegepast arbeidspsycholoog, medewerker werving- en selectiebureau, assistent-psycholoog, mediator, loopbaanbegeleider en jongerenhulpverlener.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Lees meer

Numerus fixus: er zijn meer geïnteresseerden dan opleidingsplaatsen, daarom wordt er geloot voor deze opleiding.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Maatschappij en Recht