Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, deeltijd

Deze opleiding draait om mensen, hun gedrag en hun omgeving. De lesstof is zoveel mogelijk gebaseerd op de grootstedelijke context, daarom is Amsterdam de perfecte locatie.

TP

In het propedeusejaar staat de basiskennis van de psychologie centraal. Daarnaast werk je aan verschillende vaardigheden en attitudes passend bij het beroep van toegepast psycholoog, inclusief de toepassing daarvan in de praktijk. Vanaf het tweede jaar staat ieder half jaar één kerntaak centraal. Studieloopbaanbegeleiding komt elk kwartaal terug.

Lees meer

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Voorbeelden van functies die je als toegepast psycholoog kunt vervullen zijn; (beleids)adviseur, trainer, marktonderzoeker, preventiewerker, toegepast arbeidspsycholoog, medewerker werving- en selectiebureau, assistent-psycholoog, mediator, loopbaanbegeleider en jongerenhulpverlener.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Lees meer

Voor studiejaar 2015-2016 kun je je vanaf 1 oktober 2014 inschrijven aan de hand van het stappenplan inschrijven. Doe je verzoek tot inschrijving voor 1 augustus 2015. Een verplicht onderdeel van de inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Maatschappij en Recht