Hogeschool van Amsterdam

Sport, Management en Ondernemen

Sport Management en Ondernemen. Bachelor, voltijd

Zie jij jezelf werken in het sportmanagement of als ondernemer in de sport? Dan is Sport, Management en Ondernemen misschien de opleiding voor jou. Je leert over management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Sportmanagement en ondernemen leer je door te denken én te doen. Daarom loop je al vanaf het eerste jaar stage en organiseer je een sportevenement. In de eerste twee jaar is sport een belangrijk middel in de opleiding om je communicatie- en managementvaardigheden te ontwikkelen. In het derde studiejaar behaal je je trainer/coachlicentie in een sport naar keuze en maak je een ondernemingsplan dat wordt beoordeeld door Rabobank. In het vierde jaar voer je afstudeeropdracht uit in dienst van een opdrachtgever. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens je studie versneld te schakelen naar een master aan een universiteit.

Lees meer

Dit is een voltijdopleiding, dat betekent dat je 42 weken per jaar les krijgt. Gemiddeld besteed je 40 uur per week aan je studie, waarvan 20 lesuren (colleges en practica).

Lees meer

Afgestudeerden van SM&O zijn onder andere werkzaam als sportmanager, eventmanager, zelfstandig ondernemer in de sport, sportmarketeer, sportmakelaar, sportbeleidsmedewerker en combinatiefunctionaris.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Een aanvullende eis voor studenten met het havoprofiel Cultuur en Maatschappij is wiskunde A of wiskunde B. Daarnaast moet je een aanvullende toelatingstoets met goed gevolg afleggen en medisch goedgekeurd worden door een sportarts.

Lees meer

Je kunt je via hva.studielink.nl aanmelden voor de toelatingstoets van SM&O. Let op: voor het studiejaar 2016-2017 moet dat voor 1 maart 2016. Je ontvangt van de opleiding rond half maart een uitnodiging voor de toelatingstoets.

Gepubliceerd door  Domein Bewegen, Sport en Voeding