Hogeschool van Amsterdam

Sport, Management en Ondernemen

Sport Management en Ondernemen. Bachelor, voltijd

Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is Sport, Management en Ondernemen (SM&O) misschien de opleiding voor jou. Je wordt opgeleid in management, financiën en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer/coachlicentie.

Sportmanagement en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Daarom loop je al vanaf het eerste jaar stage en organiseer je een sportief evenement. In de eerste twee jaar is sport een belangrijk middel in de opleiding om je communicatie- en managementvaardigheden te ontwikkelen. In het derde studiejaar behaal je je trainer/coachlicentie in een sport naar keuze en maak je een ondernemingsplan met de mogelijkheid dit door Rabobank professionals te laten beoordelen. In het vierde jaar besteed je ongeveer de helft van de studietijd aan je afstudeeropdracht die je in dienst van een opdrachtgever uitvoert. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens je studie versneld te schakelen naar een master aan een universiteit. Elk studiejaar van SM&O is onderverdeeld in blokken van tien weken waarin een bepaald thema centraal staat, zoals ‘Strategisch Management in de Sport’ of ‘Ondernemen’. Onderstaande vakken ondersteunen deze thema’s in het eerste jaar.

Lees meer

Dit is een voltijdopleiding, dat betekent dat je 42 weken per jaar les krijgt. Gemiddeld besteed je 40 uur per week aan je studie.

Lees meer

Afgestudeerden van deze opleiding zijn onder andere werkzaam als sportmanager, eventmanager, zelfstandig ondernemer in de sport, sportmarketeer of sportmakelaar, sportbeleidsmedewerker en combinatiefunctionaris.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Een aanvullende eis voor studenten met het havoprofiel Cultuur en Maatschappij is wiskunde A of wiskunde B. Daarnaast moet je een aanvullende toelatingstoets met goed gevolg afleggen en medisch goedgekeurd worden door een sportarts.

Lees meer

Inschrijven voor de opleiding SM&O kan tot 1 maart 2015 via Studielink. Kijk onder ‘Lees meer’ als je precies wilt weten wat je moet doen. Je ontvangt van de opleiding rond half maart een uitnodiging voor de toelatingstest.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Bewegen, Sport en Voeding