Hogeschool van Amsterdam

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Bachelor, voltijd

Tijdens deze opleiding leer je om mensen van alle culturen en leeftijden ondersteuning of verzorging te bieden die het niet alleen kunnen door een beperking, psychische, justitiƫle en/of opvoedkundige problemen. Als sph'er ben je actief in het dagelijkse leven van je cliƫnten.

Sociaal Pedagogische Hulpverlening wat voor jou?

Als sph’er heb je inlevingsvermogen, ben je maatschappelijk betrokken en kun je goed omgaan met mensen. Je weet wat doorzetten is, je hebt gevoel voor rechtvaardigheid en je bent integer. Herken je jezelf hierin? Dan is deze opleiding wellicht geschikt voor jou.

SPH

SPH aan de Hogeschool van Amsterdam volg je midden in Amsterdam. Je krijgt tijdens je studie te maken met een grote diversiteit aan mensen en hulpvragen. Je wordt opgeleid om met deze verschillende doelgroepen om te gaan. Je doet veel praktijkervaring op tijdens stages, praktijkopdrachten en projecten. De studie SPH is competentiegericht wat betekent dat leren zo veel mogelijk verbonden wordt met de beroepspraktijk. Vanaf de eerste dag krijg je een studieloopbaanbegeleider toegewezen die je tijdens je studie begeleidt.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Als sociaal pedagogisch hulpverlener kun je mensen zowel individueel als in groepenbegeleiden die ofwel thuiswonend of -al dan niet gedwongen- zijn opgenomen in een instelling.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk in op 1 mei via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig (reken hiervoor op circa 5 werkdagen). Na inschrijving is het verplicht deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de Hogeschool van Amsterdam uitgenodigd. Na deelname krijg je een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Maatschappij en Recht