Hogeschool van Amsterdam

Engineering: Product Design

Engineering. Bachelor, voltijd

De leerroute Product Design maakt deel uit van de opleiding Engineering. Tijdens deze leerroute leer je gebruiksvoorwerpen (voor consumenten of professionals) ontwerpen. Met aandacht voor het creatieve proces, de techniek, het vormgeven en de kracht van een merk. Een product wordt niet zomaar ontwikkeld. Het wordt ‘geboren’ uit een idee en zorgvuldig onderzoek. Van fitnessapparaat tot de verpakking van een parfumflesje. Van fluitketel tot fietsband. Waar hebben mensen behoefte aan? Wat is de kracht van een merk? Wat spreekt ze aan? Wat voor vormen, kleuren en texturen kunnen de consument verleiden?

Schetsen Product Design

Je leert bij Product Design gebruiksgemak en aantrekkelijk design met techniek te combineren. Een product moet de consument aanspreken, makkelijk in gebruik zijn, maar het moet ook technisch realiseerbaar zijn. In het eerste deel van je studie werk je aan je ontwerpvaardigheden en ontwikkel je ruimtelijk inzicht en begrip van constructies, materialen, vorm, kleur en textuur. Je maakt ontwerpen, maar ook prototypen, zoals bijvoorbeeld een lamp. Ook zijn er excursies naar bedrijven, beurzen en tentoonstellingen. Later in je studie ontwikkel je je ontwerpvaardigheden verder en leer je methoden voor markt- en ergonomisch onderzoek. Ook leer je hoe productideeën tot stand komen.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20-25 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Als ingenieur kun je aan de slag als bedenker, ontwerper of onderzoeker. Bij een ontwerp-, design- of ingenieursbureau. Of bijvoorbeeld bij een grote fabrikant van consumentenproducten of van professionele toepassingen.

Lees meer

Diploma havo, vwo, mbo-4 of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Techniek