Hogeschool van Amsterdam

Pedagogiek

Bachelor, deeltijd

Hoe zet je een cursus op voor ouders met lastige pubers? Wat is het beste pedagogische klimaat op een kinderdagverblijf? Tijdens de opleiding Pedagogiek leer je hoe je deze vragen en problemen aanpakt.

De opleiding Pedagogiek is sterk praktijkgericht en steunt op een stevige theoretische basis. Belangrijke vakken in het eerste studiejaar zijn onder andere: Pedagogiek, Inleiding Opvoedingsondersteuning, Psychologie, Communiceren met Kinderen, Onderzoeksmethoden, Sociologie, Inleiding Kinderopvang en Diversiteit in de Grote Stad. Vanaf het eerste jaar loop je stage, bijvoorbeeld bij een instelling voor huiswerkbegeleiding, op (basis) scholen, in de kinderopvang, bij de Weekend Academie of bij het project SalsA. Aan het eind van het tweede jaar maak je de keuze voor de opleiding tot hbo-pedagoog of leraar pedagogiek. In het vierde jaar staat je afstudeerrichting centraal.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten minimaal 14,4 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Als afgestudeerd hbo-pedagoog heb je de volgende mogelijkheden: adviserende en begeleidende functies in de jeugdzorg, pedagogisch preventiewerk en voorlichting, kinderopvang en opvoedingsondersteuning. Denk verder aan coördinerende functies in diverse projecten voor opvoedingsondersteuning, op basisscholen en in buurtnetwerken. Ook kun je functies vervullen die gericht zijn op ontwikkeling van onderwijs-, welzijns- en jeugdbeleid. Heb je je tweedegraads bevoegdheid en twee jaar relevante werkervaring? In dat geval kun je kiezen voor onze tweejarige masteropleiding Pedagogiek.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk voor 1 augustus in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Onderwijs en Opvoeding