Hogeschool van Amsterdam

Leraar Nederlands

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Nederlands. Bachelor, deeltijd

Vind je het interessant om pubers aan het lezen te krijgen of ze te leren een brief zonder spelfouten te schrijven? Dan is de opleiding Leraar Nederlands misschien wat voor jou. Je wordt opgeleid tot een leraar die jongeren op een moderne manier laat zien hoe boeiend de Nederlandse taal is.

De tweedegraads lerarenopleidingen in deeltijd rusten op vier pijlers: vak en vakdidactiek, algemene beroepsvoorbereiding, werkplekleren, en metawerk. Belangrijke vakken en onderdelen van het eerste studiejaar zijn onder andere: Grammatica, Lees- en Schrijfvaardigheid, Proza en Poëzie en Literatuurgeschiedenis. In het tweede semester loop je stage op een van onze opleidingsscholen en geef je al een aantal lessen, we noemen deze combinatie van werken en leren ‘werkplekleren’. In het derde jaar kies je een afstudeerrichting en in het vierde jaar kies je een minor. Het behalen van de landelijke kennistoets aan het eind van de opleiding is een voorwaarde voor het verkrijgen van je diploma.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten minimaal 14,4 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Nederlands kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo. Heb je je tweedegraads bevoegdheid en twee jaar relevante werkervaring? In dat geval kun je kiezen voor een van onze masteropleidingen tot eerstegraads leraar.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk voor 1 augustus in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Domein Onderwijs en Opvoeding