Hogeschool van Amsterdam

Communication and Multimedia Design

Bachelor, voltijd

Bij de studie Communication and Multimedia Design (CMD) leer je digitale media te ontwerpen met oog voor de eindgebruiker. Hierdoor kun je producten, diensten en ook hele organisaties verbeteren.

Belangrijke informatie voor bezoekers open dag 14 maart

De eerstvolgende (en tevens laatste) open dag van deze opleiding is op 14 maart 2015. De uiterlijke inschrijfdatum voor de opleiding is 15 maart 2015. Dit betekent dat je na een bezoek aan deze open dag nog maar één dag de tijd hebt om je in te schrijven. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze ruim voor de open dag aan. Je ontvangt een DigiD binnen 5 werkdagen.

Tijdens de open dag krijg je bij Communication and Multimedia Design de gelegenheid om je direct in te schrijven voor deze opleiding. Vergeet niet om de gegevens van je geactiveerde DigiD mee te nemen!

Het eerste jaar is een kennismakingsjaar met de wereld van digitale media. Je leert actuele praktijkopdrachten te bekijken vanuit het oogpunt van de producent, de gebruiker en de consument. Je werkt samen met mensen uit de verschillende mediadisciplines, zoals online marketing, visuele communicatie en interaction design. Je verdiept of verbreedt je kennis in de hoofdfase (tweede en derde jaar) en de afstudeerfase (vierde jaar).

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

De mogelijkheden die je hebt als professional Communication and Multimedia Design zijn divers. Afgestudeerden werken bij eigen ondernemingen, fullservice-internetbedrijven, communicatieadviesbureaus, reclamebureaus, culturele instellingen, banken en overheidsinstellingen. Je kunt als CMD’er bij bedrijven aan de slag als bijvoorbeeld front end developer, interaction designer, visual interface designer, contentmanager of projectmanager.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor het havo-profiel Cultuur en Maatschappij geldt als aanvullende eis het vak Wiskunde A of B.

Lees meer

Voor studiejaar 2015-2016 kun je je vanaf 1 oktober 2014 tot uiterlijk 15 maart 2015 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Omdat er meer aankomend studenten zijn dan opleidingsplaatsen, wordt er geloot voor deze opleiding (NUMERUS FIXUS).

Lees meer
campagne cmd

Open dag 14 maart 

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de open dag bij de Hogeschool van Amsterdam. Meer weten? Ga naar de pagina open dag bij Communication and Multimedia Design.  

Gepubliceerd door  domein Digitale Media en Creatieve Industrie