Hogeschool van Amsterdam

Communication and Multimedia Design

Bachelor, voltijd

Bij de studie Communication and Multimedia Design (CMD) leer je digitale media te ontwerpen met oog voor de eindgebruiker. Hierdoor kun je producten, diensten en ook hele organisaties verbeteren.

Het eerste jaar is een kennismakingsjaar met de wereld van digitale media. Je leert actuele praktijkopdrachten te bekijken vanuit het oogpunt van de producent, de gebruiker en de consument. Je werkt samen met mensen uit de verschillende mediadisciplines, zoals online marketing, visuele communicatie en interaction design. Je verdiept of verbreedt je kennis in de hoofdfase (tweede en derde jaar) en de afstudeerfase (vierde jaar).

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

De mogelijkheden die je hebt als professional Communication and Multimedia Design zijn divers. Afgestudeerden werken bij eigen ondernemingen, fullservice-internetbedrijven, communicatieadviesbureaus, reclamebureaus, culturele instellingen, banken en overheidsinstellingen. Je kunt als CMD’er bij bedrijven aan de slag als bijvoorbeeld front end developer, interaction designer, visual interface designer, contentmanager of projectmanager.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor het havo-profiel Cultuur en Maatschappij geldt als aanvullende eis het vak Wiskunde A of B.

Lees meer

Voor deze opleiding wordt geloot voor studiejaar 2015-2016, omdat er naar verwachting meer aankomend studenten zijn dan opleidingsplaatsen. Schrijf je voor 1 mei in aan de hand van het stappenplan.

Lees meer

OVERSTAP VAN MBO NAAR HBO

Volg je nu een mbo-opleiding en denk je erover om hierna een hbo-studie te volgen? In onderstaande video delen vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam hun ervaringen met de overstap van mbo naar hbo.

Gepubliceerd door  domein Digitale Media en Creatieve Industrie