Hogeschool van Amsterdam

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Leraar vo 1e gr Lichamelijke Opvoeding. Bachelor, voltijd

Je wilt jonge mensen leren bewegen en sporten en bent daarnaast fit, enthousiast en graag actief. Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) krijg je een uitgekiend bewegingsprogramma en colleges waarin onderwijskundige, organisatorische en leidinggevende onderwerpen centraal staan.

Je leert alles wat je moet weten over het menselijk bewegen en lesgeven. Uiteraard ben je op de ALO zelf volop sportief bezig. Het vak sociale wetenschappen geeft je inzicht in alle vormen van menselijk gedrag waarmee je als docent te maken krijgt. Daarnaast leer je bij het vak bewegingwetenschappen alles over de analyse van bewegingen en het functioneren van het menselijk lichaam.

Lees meer

Dit is een voltijdopleiding, dat betekent dat je 42 weken per jaar les krijgt. Gemiddeld besteed je 40 uur per week aan je studie.

Lees meer

Afgestudeerden van de ALO zijn onder andere werkzaam als docent lichamelijke opvoeding, buurtsportcoach, bewegingsdeskundige, combinatiefunctionaris, trainer/coach en outdoor activiteitenbegeleider.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor de vooropleiding gelden geen specifieke aanvullende eisen. Wel zijn er een aantal aanbevelingen: het profiel Natuur en Gezondheid geeft de beste aansluiting op de ALO-opleiding en het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) in je examenpakket is een pluspunt. Daarnaast moet je een aanvullende motorische toelatingstoets met goed gevolg afleggen en medisch goedgekeurd worden door een sportarts.

Lees meer

Inschrijven voor de opleiding ALO kan tot 1 maart 2015 via Studielink. Kijk onder ‘Lees meer’ als je precies wilt weten wat je moet doen. Je ontvangt rond half maart een uitnodiging voor de toelatingstest.

Gepubliceerd door  Domein Bewegen, Sport en Voeding