Hogeschool van Amsterdam

Excellentieonderwijs

Kun en wil je meer dan een reguliere opleiding je kan bieden? Door excellentieonderwijs aan de HvA te volgen, ontwikkel je extra talenten en haal je het beste uit jezelf. Excellentieonderwijs bestaat uit vernieuwende en uitdagende opdrachten, waarin je begeleid wordt door zeer gedreven docenten.

Voor wie

Sommige studenten onderscheiden zich door hun zelfstandigheid, gedrevenheid en creativiteit. Zij durven de lat hoog te leggen en willen samen met gelijkgestemde doorzetters tot het uiterste gaan voor een goed resultaat. Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Lees dan meer over het aanbod aan excellentieonderwijs per Module, Programme of bij de  opleiding van jouw keuze. 

Honours Talent Module en Honours Modules en -Programmes   

De HvA voert een actief beleid om talent op te sporen. Wij geloven dat iedere student talent heeft, maar dat het soms nog moet worden wakker geschud. Voor eerstejaarsstudenten die willen onderzoeken of excellentieonderwijs bij hen past is het Honours Talent Module ontwikkeld: laagdrempelig en geen toegangseisen.

Studenten die bovenop hun opleiding extra uitdaging zoeken kunnen, mits geselecteerd, een Honours Modules of -Programmes volgen. Een Honours Module of –Programme volg je in het tweede, derde- en/of vierde jaar van je studie. Een honoursprogramma volg je meestal in het derde- en vierde jaar van je studie. De excellentieonderwijs in de hoofdfase is gericht op verdieping (vakmatig), verbreding (generieke vaardigheden) of gericht op kennisontwikkeling (onderzoek). 

Excellentievereniging Amsterdam  

De HvA vindt de community van studenten die een excellentieonderwijs volgen belangrijk. Het bouwen aan een professioneel netwerk start tijdens je studiejaren. De HvA is trots op de studenten die excellentieonderwijs volgen. Het initiatief van een aantal van deze studenten om een studievereniging op te richten wordt daarom van harte ondersteund. Deelname is open voor alle studenten die excellentieonderwijs volgen. Dit netwerk van studenten komt regelmatig bijeen en organiseert tal van activiteiten.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 april 2017