Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Logistics Engineering

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2017 voor studiejaar 2017-2018. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Tijdens de studiekeuzecheck staat de vraag centraal; Past de opleiding Logistiek (Logistiek en Economie en Logistics Engineering) bij jou en pas jij bij opleiding?  Voorafgaand aan de studiekeuzecheckdag krijg je huiswerk en maak je een aantal toetsvragen. Op de dag zelf volg je een introductiecollege. Vervolgens is er een groepsgesprek en maak je kennis met docenten en studenten. Tot slot wordt de huiswerkopdracht besproken.

Zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je in januari een e-mail met:

  • een inschrijfuitnodiging voor een van de studiekeuzecheckdata
  • een link naar een online vragenlijst
  • je HvA-ID: hiermee kun je inloggen op de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO). Hier vind je de huiswerkopdracht en de te bestuderen literatuur.

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

  • 7 februari 2017
  • 18 april 2017
  • 20 juni 2017
  • 4 juli 2017

De studiekeuzecheck begint om 15.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf januari 2017 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.

Nadat je je hebt aangemeld voor de studiekeuzecheck krijg je huiswerk. Je leest relevante literatuur en maakt over deze literatuur een aantal toetsvragen. De antwoorden worden op de studiekeuzecheckdag zelf nagekeken en besproken.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de toets en het groepsgesprek.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 29 november 2016