Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2016-2017. Voor enkele groepen geldt een uitzondering. Deze groepen kunnen nog starten in september 2016 mits ze deelnemen aan de laatste studiekeuzecheck op maandag 22 augustus.

Uitzonderingen:

  • Je bent student in het hoger onderwijs in 2016 met een negatief bindend studieadvies voor je huidige opleiding.
  • Je stond in studiejaar 2015-2016 ingeschreven bij een andere HvA-opleiding of hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Engineering.
  • Je bent half juli 2016 uitgeloot voor een opleiding met een numerus fixus.
  • Je deed vóór 1 mei 2016 een verzoek tot inschrijving voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) wil je je studiekeuze wijzigen.
  • Je was met geldige reden afwezig bij de studiekeuzecheck voor de zomervakantie van Engineering en hebt bericht gekregen dat je in augustus mee kunt doen.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Thuis bekijk je vooraf relevant beeldmateriaal en doe je een huiswerkopdracht. Daarnaast volg je colleges en maak je een toets. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten en medestudenten. 

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je een e-mail met:

  • een inschrijfuitnodiging voor een van de studiekeuzecheckdata
  • een link naar een online vragenlijst
  • je HvA-ID: hiermee kun je inloggen op de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO) waar je de huiswerkopdracht en de te bestuderen literatuur vindt (vanaf maart beschikbaar).

Juni 2017, specifieke data volgen.

 

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is grotendeels gebaseerd op het gesprek.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 22 september 2016