Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

De opleiding Leraar Mens en Technologie duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Tijdens deze vierjarige studie ga je vanaf het eerste jaar in de praktijk aan de slag. De inhoud van het lesprogramma wordt toegespitst op de maatschappelijke en sociale actualiteit en op ontwikkelingen in technologie, ontwerp en design. Je volgt vakken als Visie op Onderwijs en Technologie, Leeromgeving van de Toekomst en Mobiliteit en Transport. Ook is er aandacht voor vakdidactiek en onderwijskunde.

Op  www.studiegids.hva.nl vind je uitgebreide informatie over het studieprogramma.

Technische vakgebieden

Als leraar Mens en Technologie geef je les in technische vakken. Je haalt een bevoegdheid Mens en Technologie met een bekwaamheid in één of meer van de volgende technische vakgebieden: Bouwbreed, Bouwen, wonen en interieur, Bouwkunde, Bouwtechniek, Civiele Techniek, Elektrotechniek, Grafimedia, Grafische Techniek,  ICT-route, Informatietechnologie, Instalektro, Installatietechniek, Mechanische Techniek, Media, Vormgeving en ICT, Metaaltechniek, Metalektro, Mobiliteit en Transport, Motorvoertuigentechniek, Procestechniek, Produceren, Installeren en Energie, Techniekbreed en Werktuigbouwkunde. 
Je bent bevoegd voor het hele beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en voor de onderbouw van de havo en het vwo. 

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 11 november 2015