Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en verrijkt je persoonlijkheid. Het levert je meer op dan studiepunten alleen, zoals kennis van een andere taal en cultuur en internationale contacten. Het heeft ook meerwaarde voor jou persoonlijk: je wordt zelfstandiger, flexibeler en je doet nieuwe ervaringen op.

De HvA onderhoudt goede internationale contacten, die interessante plekken voor studie en/of stage opleveren. Als je de ambitie hebt in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht in het buitenland te doen, dan is het belangrijk dat je op tijd begint met de oriëntatie en voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of maak een afspraak bij het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Excursies

  • In jaar één ga je op bedrijfsbezoek bij Forbo.
  • In jaar twee ga je naar Antwerpen; kennismaken met buitenlandse studenten die uiteindelijk hetzelfde beroep gaan uitoefenen. Daarnaast hebben we in het kader van het vak Recht ook een spreekuur voor Beginnende Ondernemers. Tot slot brengen we een bezoek aan De Nederlandsche Bank.
  • In jaar drie breng je een bezoek aan het Belastingmuseum (dat bestaat echt). Ook brengen we een bezoek aan de Europese Commissie in Brussel.

Tot slot heeft de opleiding om de twee jaar een meerdaagse excursie naar Istanbul.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 26 augustus 2015