Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Een studieperiode in het buitenland verdiept je studie en verrijkt je persoonlijkheid. Het levert je meer op dan studiepunten alleen, zoals kennis van een andere taal en cultuur en internationale contacten. Het heeft ook meerwaarde voor jou persoonlijk: je wordt zelfstandiger, flexibeler en je doet nieuwe ervaringen op.

De HvA onderhoudt goede internationale contacten, die interessante plekken voor studie en/of stage opleveren. Als je de ambitie hebt in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht in het buitenland te doen, dan is het belangrijk dat je op tijd begint met de oriƫntatie en voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of maak een afspraak bij het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Excursies opleiding

In jaar twee ga je op excursie naar Antwerpen, waar je onder andere kennis maakt met buitenlandse studenten die ook worden opgeleid tot leraar. Daarnaast brengen we een bezoek aan De Nederlandsche Bank. En tot slot hebben we in het kader van het vak Recht een spreekuur voor beginnende ondernemers. 

In jaar drie breng je een bezoek aan het Belastingmuseum in Rotterdam en brengen we een bezoek aan de Europese Commissie in Brussel.

De opleiding organiseert om de twee jaar een meerdaagse excursie naar Istanbul.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 26 augustus 2015