Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

Fysiotherapie

Voor studiejaar 2017-2018 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Fysiotherapie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus), omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen. Daarom vindt er een selectie plaats.

Heb je deelgenomen aan de selectie?

Op 15 april ontvang je van de HvA de resultaten van de selectie. Elke aankomend student die meedoet aan de selectie krijgt op 15 april 2017 een rangnummer via Studielink.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten vergeleken met die van alle andere deelnemers aan de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen valt, ontvang je op 15 april via Studielink ook meteen een plaatsingsbewijs. Je moet je plaatsingsbewijs binnen twee weken accepteren via Studielink.

Heb je een rangnummer boven het maximaal aantal plaatsen? Dan maak je alleen kans op een plaatsingsbewijs als er na 30 april plaatsen vrijkomen. De HvA verstrekt via Studielink plaatsingsbewijzen tot uiterlijk 15 augustus 2017. 

Valt jouw rangnummer binnen de 280 beschikbare plaatsen van de opleiding? Dan krijg je op 15 april 2017 meteen een plaats aangeboden viaStudielink in een aparte e-mail. Je hebt daarna twee weken tijd om deze plaats te accepteren in Studielink.

Valt jouw rangnummer op 15 april buiten de 280 beschikbare opleidingsplaatsen, dan moet je afwachten of je alsnog een plaats krijgt aangeboden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als andere deelnemers aan de selectie hun plaats niet accepteren of zakken voor hun eindexamen.

Op 15 april lees je op deze website hoe groot jouw plaatsingskansen zijn. De HvA biedt vrijgekomen plaatsen aan tot uiterlijk 15 augustus. 

Voor elk selectieonderdeel [kennistoets en interview] krijg je een cijfer. Het gemiddelde cijfer van deze twee onderdelen bepaalt je plaats op de ranglijst. Als twee deelnemers dezelfde score hebben bepaalt de motivatie die is beschreven in de online vragenlijst, welke deelnemer hoger op de ranglijst wordt geplaatst.

Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.   

De selectiedagen voor studiejaar 2017-2018 zijn:

  • 11 maart 2017
  • 18 maart 2017

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor de selectie. Daarin staat ook hoe je je aanmeldt voor een van deze data. 

Let op: email verstuurd vanuit de HvA kunnen in je SPAM terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek. 

De selectie bestaat uit:

1. Een online vragenlijst, die ingaat op jouw beeldvorming van en motivatie voor het beroep fysiotherapeut en de opleiding Fysiotherapie.

2. Een huiswerkopdracht met te bestuderen literatuur over Anatomie en Fysiologie, ter voorbereiding op de kennistoets. Deze ontvang je 2 weken voorafgaand aan de selectiedag.

3. Een college tijdens de selectiedag dat aansluit op de literatuur 
die je voorafgaand hebt bestudeerd. Na het college word 
je kennis getoetst met een meerkeuze kennistoets. 

4. Een interview, afgenomen door een docent en student. Dit gesprek is gericht op je motivatie voor en beeldvorming over het beroep en de opleiding.

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 9 februari 2017