Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectieprocedure

Fysiotherapie

Fysiotherapie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus) omdat er meer aankomend studenten zijn dan plaatsen. Voor studiejaar 2016-2017 wordt er geloot. Vanaf studiejaar 2017-2018 wordt de loting afgeschaft en veranderen de regels rondom de selectie.

Voor studiejaar 2017-2018 kun je je vanaf 1 oktober 2016 tot uiterlijk 15 januari 2017 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Na je verzoek tot inschrijving word je door de opleiding uitgenodigd voor de selectie
 

Voorbereiding op de selectiedag?

Hoe bereid je je voor op de selectiedag? Bekijk het onderstaande filmpje voor tips.

  • 11 maart 2017
  • 18 maart 2017

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor de selectie. Daarin staat ook hoe je je aanmeldt voor een van deze data. 

De selectie bestaat in ieder geval uit:
- een online vragenlijst
- een huiswerkopdracht 
- een college 
- een praktijkopdracht 
- en tenminste twee toetsen 

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

 

Het gemiddeld cijfer dat je haalt voor de toetsen bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.   

Op 15 april ontvang je van de HvA de resultaten van de selectie. Elke aankomend student die meedoet aan de selectie krijgt op 15 april 2017 een rangnummer via Studielink.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van [x] valt, ontvang je op 15 april via Studielink ook meteen een plaatsingsbewijs. Je moet je plaatsingsbewijs binnen twee weken accepteren via Studielink.

Heb je een rangnummer hoger dan [x]? Dan maak je alleen kans op een plaatsingsbewijs als er na 30 april plaatsen vrijkomen. De HvA verstrekt via Studielink plaatsingsbewijzen tot uiterlijk 15 augustus 2017. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 16 september 2016