Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Ergotherapie

Voor studiejaar 2017-2018 kun je je vanaf 1 oktober 2016 tot op uiterlijk 1 mei 2017 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Studiekeuzecheck 2017-2018

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijfproces. Op basis van het resultaat krijg je een studiekeuzeadvies.

De studiekeuzecheck (SKC) is een wederzijdse kennismaking: jij bekijkt of de opleiding bij jou past en de opleiding onderzoekt of jij bij de opleiding past. De SKC bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en een dagdeel op de opleiding. Na de SKC ontvang je een advies van de opleiding. Dit advies is vrijblijvend.

Bij twijfel of een negatief advies van de opleiding beslis jij zelf. Je kan op basis van het advies jouw keuze heroverwegen of de adviezen gebruiken om goed voorbereid aan de opleiding te beginnen. Als je niet deelneemt aan de SKC, kun je niet worden toegelaten tot de opleiding.

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je van de opleiding een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Hierin wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen en de dag te kiezen voor jouw studiekeuzecheck.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

Data volgen binnenkort. 

Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

  • Als zittend student in het hoger onderwijs in 2017 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
  • In het studiejaar 2016-2017 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Ergotherapie;
  • Half juli 2017 bent uitgeloot voor een opleiding met een numerus fixus;
  • Al voor 1 mei 2017 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen;
  • Met geldige reden afwezig was bij de studiekeuzecheck van Ergotherapie vóór de zomervakantie en bericht hebt gekregen dat je in augustus mee kunt doen.

Deelname is verplicht. Zonder deelname aan de studiekeuzecheck kun je je inschrijving niet afronden en dus niet starten in september 2017 met de opleiding Ergotherapie.

Let op: in verband met vakantie ontvang je de uitnodiging voor deze dag niet eerder dan augustus 2017 via email.
Het is mogelijk dat onze mail in je spambox terecht komt. Controleer deze regelmatig.  

Bij de uitnodiging voor de dag van de studiekeuzecheck ontvang je naast praktische informatie over de dag zelf ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 4 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de dag van de studiekeuzecheck.

De uitnodiging voor de studiekeuzecheck, met praktische informatie en de voorbereidende opdracht, ontvang je in de week voor de door jou gekozen datum.  

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor één dag student. Vooraf thuis maak je een voorbereidende opdracht aan de hand van relevante literatuur. Op de dag van de studiekeuzecheck volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Beide onderdelen worden ook getoetst. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten.  
Het programma duurt ca. 3 uur (exclusief voorbereidende opdracht).

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je via hva.nl/studiekeuzecheck.
Heb je vragen over de studiekeuzecheck? Stel deze dan via het Digitaal Loket.

Let op! Op Studielink is deze opleiding te vinden onder de naam Opleiding voor Ergotherapie. 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 2 september 2016