Hogeschool van Amsterdam

Media, Informatie en Communicatie

Bachelor, deeltijd

MIC leidt de allround mediaprofessional van de toekomst op. Je leert bij ons alles over crossmediale uitingen, productie, redactie en marketing.

Wil jij je carrière een nieuwe wending geven? Heb jij een brede interesse en volg je ontwikkelingen in de media op de voet? Ben jij taalvaardig, maar ook handig met cijfers? Heb jij oog voor zowel de inhoud als de vormgeving van crossmediale uitingen? Dan is MIC deeltijd jouw opleiding.

Bij ons krijg je het beste van twee werelden: de beroepspraktijk waaruit onze bevlogen docenten komen en de context van een eigentijdse mediaopleiding bij een erkende professionele hogeschool waar een kenniscentrum aan verbonden is. Hierdoor heb je, na de brede basis van de propedeuse, een aantal keuzemogelijkheden.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten circa 8 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Bij ons krijg je de bagage om als mediaprofessional in tal van sectoren aan de slag te gaan. Natuurlijk stomen we je ook klaar voor bijvoorbeeld een baan als redacteur, producer of mediamarketeer bij digitale media, printmedia, tv of radio. Ook kun je na onze opleiding als zelfstandig ondernemer aan de slag. Of je maakt een mooie promotie bij je huidige werkgever.

Lees meer

Werk in een relevant beroepenveld is belangrijk. Er is geen stage in de deeltijdopleiding opgenomen en dat betekent dat de verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden in het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Verder neemt elke student voor de start van de studie deel aan een studiekeuzecheck.

Lees meer

Wil je in 2017 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2016 in aan de hand van het stappenplan inschrijven. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2017, maar uiterlijk op 15 augustus 2017. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
MIC visual device

Video's: afgestudeerden aan het woord

Afgestudeerden Arjan de Jongh en Caroline de Hart vertellen in onderstaande video's over hun reden om door te studeren, de ervaringen met de deeltijdopleiding en wat de studie heeft opgeleverd in hun huidige baan als productmanager digitale kanalen bij NRC (Arjan) en archivist bij het Streekarchief Langstraat Heusden Altena (Caroline).

Start opleiding

De deeltijdopleiding Media, Informatie en Communicatie start in september. De lessen vinden plaats op vrijdag (de hele dag).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie