Hogeschool van Amsterdam

Communicatie

Bachelor, deeltijd

De opleiding Communicatie leidt de communicatieprofessional van de toekomst op. Je leert bij ons alles over organisaties, merken, communicatiestrategieën en het inzetten van middelen en media op een innovatieve en creatieve wijze.

Wil jij je carrière een nieuwe wending geven? Ben je breed geïnteresseerd en ondernemend ingesteld? Ben je taalvaardig en heb je een strategisch inzicht? Heb je een analytische geest, maar kun je ook denken in praktische oplossingen? Dan is communicatie deeltijd jouw opleiding.

Bij ons krijg je het beste van twee werelden: de beroepspraktijk waaruit onze bevlogen docenten komen en de context van een eigentijdse communicatieopleiding bij een erkende professionele hogeschool waar een kenniscentrum aan verbonden is. Hierdoor heb je, na de brede basis van de propedeuse, een aantal keuzemogelijkheden.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 8 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. De lessen vinden plaats op vrijdag (de hele dag). Incidenteel vinden herkansingen plaats op een avond; dat is ruim van tevoren bekend.

Lees meer

Met onze opleiding kun je veel kanten op. We stomen je klaar voor een baan op de communicatieafdeling van bijvoorbeeld Heineken, Ahold, KLM of Tommy Hilfiger. Of je kunt kiezen voor de overheid of een non-profitorganisatie. Maar je kunt ook aan de slag bij een reclamebureau waar grote merken jouw klanten zijn. Of je maakt een mooie promotie bij je huidige werkgever.

Lees meer

Werk in een relevant beroepenveld is belangrijk. Er is geen stage in de deeltijdopleiding opgenomen en dat betekent dat de verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden in het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Verder neemt elke student voor de start van de studie deel aan een studiekeuzecheck.

Lees meer

Wil je in 2017 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2016 in aan de hand van het stappenplan inschrijven. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2017, maar uiterlijk op 15 augustus 2017. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
CO visual device

Video: Afgestudeerde aan het woord

Merije Schilder - afgestudeerd in 2012 aan de HvA-deeltijdopleiding Communicatie - vertelt in onderstaande video over haar redenen om door te studeren, haar ervaringen met de deeltijdopleiding en wat de studie haar heeft opgeleverd in haar dagelijkse werk als omgevingsmanager bij Waternet.

Start opleiding

De deeltijdopleiding Communicatie start in september. De lessen vinden plaats op vrijdag (de hele dag).

CO in voltijd volgen? Lees hier verder

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie