Hogeschool van Amsterdam

Beroepsmogelijkheden

Voeding en Diëtetiek

De voedingsbranche is breed. Wordt het een beroep in de zorg, media, management, kwaliteit of commercie? Of een combinatie? Wat je ook kiest, binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek word je goed begeleid en voorbereid op je toekomstige carrière.

Diëtist bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs, diëtist bij het AMC en inkoper Food voor de Bijenkorf. Slechts een greep uit de beroepen van oud-studenten Voeding en Dietetiek. Zij vertellen in onderstaand filmpje over hun huidige werkzaamheden en ervaringen.  

Welke afstudeerrichting past goed bij jou en tot welk beroepen leidt elke richting op? Hieronder vind je alle karaktereigenschappen en beroepsmogelijkheden per afstudeerrichting op een rij.

Jouw karaktereigenschappen

  • affiniteit met de gezondheidszorg
  • mensen willen helpen met voedingsadviezen
  • interesse in onderzoek naar voeding

Op je visitekaartje kan staan:

  • diëtist (bijvoorbeeld in een ziekenhuis of zelfstandig)
  • health consultant
  • voorlichter (bij het Voedingscentrum bijvoorbeeld)

Jouw karaktereigenschappen

  • geïnteresseerd in innovaties en culturen op het gebied van voeding en eetgewoonten
  • goed gevoel voor esthetiek
  • sportief, communicatief, ondernemend en zelfstandig
  • mensen op een gezonde en sportieve manier willen begeleiden
  • interesse in de effecten van voeding op lichaam en geest

Op je visitekaartje kan staan:

  • beleidsmedewerker gezondheidsbevordering
  • lifestyle-adviseur
  • eerstelijnsdiëtist
  • voedingsvoorlichter
  • voedingsdeskundige

Jouw karaktereigenschappen

  • resultaatgericht en commercieel
  • goed inlevingsvermogen in consumentengedrag en smaak
  • trendgevoelig en logistiek talent
  • ondernemend en innovatief
  • interesse in onderzoek, marketing en communicatie

Op je visitekaartje kan staan:

  • productmedewerker/-manager food
  • accountmedewerker/-manager food
  • productontwikkelaar en voedingskundige
  • marktonderzoeker voedingsmiddelen
  • trade marketeer food

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 14 oktober 2016