Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Voeding en Diëtetiek

De opleiding Voeding en Diëtetiek duurt vier jaar. Elk jaar is onderverdeeld in twee semesters. Je krijgt eerst een breed basisprogramma en kiest na anderhalf jaar voor één van de drie afstudeerrichtingen.

Vakken basisprogramma

  • Voeding van de Gezonde Mens
  • Voedingsmiddelen (samenstelling en eigenschappen)
  • Welvaartsziekten
  • Voedingsfysiologie
  • Epidemiologie
  • Onderzoeksvaardigheden
  • Projectmanagement
  • Marketing
  • Ondernemingsplan

Daarnaast volg je sociale vakken zoals Communicatie en Psychologie. Ook wordt er veel aandacht besteed aan taal. Om goed te kunnen adviseren over een gezonde leefstijl krijg je zelf beweegonderwijs.

Studenten en docenten aan het woord

Studenten en docenten vertellen in onderstaand filmpje over de verschillen tussen de drie afstudeerrichtingen, de minor en de stage.

Afstudeerrichtingen

Nutrition & Dietetics

Met deze richting focus je je op de behandeling of begeleiding van zieke mensen in een klinische setting, zoals een ziekenhuis of verzorgingstehuis. Je kunt als diëtist zowel binnen als buiten een instelling aan de slag.

Nutrition & Health Promotion

Ben je sportief en communicatief? Dan past deze richting goed bij jou. Je focust je op zowel preventie als gedragsverandering van mensen met bijvoorbeeld overgewicht of diabetes. Afgestudeerden werken vaak bij eerstelijnspraktijken.

Nutrition & New Product Management

Je hebt een neus voor trends in de voedingsmarkt. Na je studie kun je aan de slag bij grote bedrijven op het gebied van voeding.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 14 oktober 2016