Hogeschool van Amsterdam

Jaar 3

Voeding en Diëtetiek

In het derde jaar volg je een specialisatie en een minor. Een minor is een keuzeprogramma ter verbreding of verdieping van de studie. Bij een specialisatie ga je nog dieper in op bepaalde materie.

SEMESTER 5: SPECIALISATIE

Tijdens dit semester volg je een specialisatie in de door jou gekozen afstudeerrichting.

Binnen de richting Nutrition & Dietetics verdiep je je in semester 5 vooral in de tweedelijnszorg (ziekenhuis en geestelijke gezondheidszorg). Na afronding van dit semester heb je een goed overzicht van alle mogelijke werkvelden voor jou als toekomstige diëtist. In het vierde jaar kies je vervolgens een stageplek die het beste aansluit bij jouw interesses en ambities. 

Bij de richting Health Promotion staat het thema ‘(her)ken de doelgroep’ centraal. Je goed kunnen inleven in een doelgroep is een eerste voorwaarde voor het bereiken van jouw doelstellingen. Je krijgt vakken als Interventieonderzoek, Interventieontwikkeling, Psychologie en Managementvaardigheden.

Voor studenten van Nutrition & New Product Management is dit een internationale specialisatie waarbij de voertaal Engels is. Ook internationale studenten nemen deel aan dit programma. Het onderwerp is Creating Food Concepts in Europe. 

Vakken

  • Product Design
  • Consumer & Sensory Research
  • Functional Food Science
  • Food Culture

De kennis die je tijdens deze specialisatie opdoet, verwerk je in een ondernemingsplan voor een nieuw voedingsconcept voor de Europese markt.

SEMESTER 6: MINOR

Een minor is een keuzeprogramma ter verbreding of verdieping van je studie. De minor duurt een half jaar. Er is sprake van keuzevrijheid, maar ook van instapvoorwaarden per minor. Je kiest een gebied waarover je meer wilt weten. Dit kan binnen of buiten je eigen opleiding. Wil je een minor volgen buiten de opleiding? Dan moet je hiervoor een verzoek indienen bij de Examencommissie. 

De opleiding Voeding en Diëtetiek biedt drie minoren aan:

Je maakt kennis met het werk van de diëtist in de praktijk en doet zelf praktijkervaring op. Ook werk je aan één of meerdere opdrachten in de beroepspraktijk van de paramedische zorg. Dit is zorg gericht op het beter functioneren als gevolg van ziekte of aandoening. Je krijgt begeleiding van een diëtist.

 

 

Je leert alles over het bewegingsapparaat en hoe je het lichaam traint. Ook leer je waar je extra aandacht aan moet schenken bij mensen met diverse ziektebeelden zoals obesitas en diabetes. Je loopt stage bij een sportschool waar je onder supervisie cliënten begeleidt.

Een belangrijk onderdeel van de minor New Product Management is een stage in de voedingsmiddelenindustrie. De opleiding stemt het theorieprogramma in de eerste vier weken zoveel mogelijk af op actuele stageplaatsen. Denk bij het theorieprogramma aan onderwerpen zoals kwaliteitsmanagement, allergenenmanagement en lessen ter voorbereiding op de stage.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 23 september 2016