Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Voeding en Diëtetiek

In het eerste semester van Voeding en Diëtetiek ga je aan de slag met de basiskennis- en vaardigheden die je nodig hebt als voedingskundige. In het tweede semester start je met de oriëntatie op de drie afstudeerrichtingen.

Je staat aan de start van de opleiding Voeding en Diëtetiek: een bewuste keus voor een boeiend en dynamisch vakgebied dat volop in de belangstelling staat. De basis is voedsel, voeding en gezondheid.

Je krijgt onder andere de vakken:

  • Food Science
  • Nutrition
  • Onderzoek
  • Projectmanagement
  • Communicatie
  • Psychologie

Project Catering Concepts

Naast de basisvakken werk je in groepsverband aan het project Catering Concepts. Samen met medestudenten stel je een advies op voor het assortiment van jullie eigen schoolrestaurant die diverse doelgroepen bedient. Je maakt een uitgebalanceerd weekmenu voor de flexitariër waarbij je rekening houdt met het studentenbudget én met de energiebehoeften van sportstudenten. Op de locatie Dr. Meurerhuis staan tenslotte bewegen, sport en voeding centraal. 

Naast het basisprogramma oriënteer je je in het tweede semester op het kiezen van een afstudeerrichting.

Je krijgt onder andere de vakken:

  • Nutrition & Dietetics (focus op ziek en gezond)
    Het behandelen van kinderen met overgewicht.
     
  • Nutrition & Health Promotion (focus op preventie en beleid)
    Het bevorderen van een gezonde levensstijl bij kinderen.
     
  • Nutrition & New Product Management (focus op producten en diensten)
    Het ontwikkelen van een concept voor een gezond en duurzaam voedingsproduct. Dit product presenteer je aan het eind van het semester op de Zomerbeurs aan medestudenten, docenten en een vakjury.

Zomerbeurs Voeding 2015

Zomerbeurs eerstejaarsstudenten

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 22 september 2016