Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

Sport, Management en Ondernemen

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke universiteit. Met een SM&O-diploma heb je verschillende doorstroommogelijkheden richting het wetenschappelijk onderwijs.

SM&O heeft afspraken gemaakt met een aantal universiteiten. Daardoor kun je al tijdens of direct na je studie modules volgen aan een universiteit. Dit biedt je de mogelijkheid om na je studie versneld je master te doen. In de praktijk betekent dit dat je in vijf of zes jaar een hbo-diploma SM&O én een universitaire master kunt behalen.

Doorstroommogelijkheden SM&O

De opleiding biedt aansluiting op verschillende masterprogramma's in binnen- en buitenland:

Business Administration, Universiteit van Amsterdam (Engelstalig)
Mogelijke beroepen: management consultant, strategisch analist, account-, product- of marketingmanager.

Sportbeleid en Sportmanagement, Universiteit Utrecht 
Hiermee kun je bij gemeentes, bonden, adviesbureaus, koepelorganisaties of andere (ondersteunings)sportorganisaties werken in functies als beleidsmedewerker, projectcoördinator of verenigingsmanager. Je kunt ook aan de slag als wetenschapper bij een onderzoeksbureau of universiteit.

Communicatiewetenschap, Universiteit van Amsterdam
Mogelijke beroepen: mediaplanner, journalist, reclamestrateeg, communicatiemedewerker of voorlichter.

Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam 
Mogelijke beroepen: onderzoeker, adviseur/beleidsmedewerker, psychomotorisch therapeut, inspanningsfysioloog of ergonoom verbonden aan een organisatie.

Sportmanagement and Business Administration (Engelstalig), Temple University Philadelphia, Verenigde Staten

Topcoach 5 opleiding

Voor sommige studenten is het mogelijk om na SM&O de Topcoach 5 opleiding te volgen. Dit is een samenwerkingsverband tussen de HvA, de Hanzehogeschool Groningen en NOC*NSF.

Wil je meer informatie over de toelatingsprocedure van de Topcoach 5 opleiding? Neem dan contact op met SM&O-docent Martin Breedijk

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 20 september 2016