Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Sport, Management en Ondernemen

Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Bij SM&O loop je daarom al vanaf het eerste jaar stage. Tijdens deze vierjarige opleiding ontwikkel je je tot een ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten.

Elk studiejaar bestaat uit vier blokken van tien weken. In de eerste twee jaar krijg je naast theorielessen wekelijks sportlessen om je kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling te vergroten.

Naast je stage werk je in het eerste jaar één dag per week aan een intern en extern evenement. In het tweede jaar staan de thema's Onderzoek en Advies en Project en Organisatie centraal. Je volgt bijbehorende vakken en loopt stages die aansluiten bij deze thema’s.

In het derde jaar start je met een ondernemingskamp waarbij je met twee medestudenten werkt aan je eigen ondernemingsplan. Je volgt theoretische vakken die aansluiten bij het thema Ondernemerschap. Daarnaast haal je een coachlicentie in een sport naar keuze.

In jaar 3 en 4 volg je ter verdieping of verbreding van je studie een minor en loop je een strategische stage voordat je begint met afstuderen.

Ben je ambitieus en zoek je extra uitdaging tijdens je opleiding? Dan biedt SM&O jou een aanvullend Honours Programma.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 20 september 2016