Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Voor studiejaar 2017-2018 kun je je vanaf 1 oktober 2016 tot op uiterlijk 1 mei 2017 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijfproces. Op basis van het resultaat krijg je een studiekeuzeadvies. Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je een uitnodiging van de opleiding voor de studiekeuzecheck.

De data van de studiekeuzecheck worden in oktober bekend gemaakt.

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je per e-mail een uitnodiging om je in te schrijven voor de studiekeuzecheck. Na je inschrijving voor de studiekeuzecheck krijg je twee weken voor de gekozen datum per e-mail een uitnodiging van de opleiding met het programma, de wijze waarop je je hierop moet voorbereiden en de locatie.

Het maken van een verplichte huiswerkopdracht is onderdeel van je voorbereiding op de studiekeuzecheck en deze moet uiterlijk de zondag (23.59 uur) voorafgaande aan de door jou gekozen studiekeuzecheckdag ingeleverd worden. Als je de huiswerkopdracht niet tijdig inlevert, kun je niet deelnemen aan deze studiekeuzecheckdag. De studiekeuzecheck is verplicht. Je toelating tot het studiejaar van je keuze is ervan afhankelijk. Als je de studiekeuzecheck mist, kan je in augustus niet met je studie beginnen.

Thuis bestudeer je vooraf relevante literatuur en volg je een online college. Op de dag van de studiekeuzecheck volg je een werkcollege over de bestudeerde lesstof en krijg je een groepsopdracht en een individuele praktijkopdracht. De individuele opdracht wordt getoetst. In de middag word je getoetst op de bestudeerde theorie en Nederlands. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met docenten van de opleiding en je medestudenten. 

Programma studiekeuzecheckdag HRM

  • 09.30 Ontvangst en aanmelden
  • 09.45 Start hoorcollege
  • 10.45 Start multiplechoicetoets
  • 12.15 Einde

Programma en tijden onder voorbehoud.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga jij ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Het advies is gebaseerd op twee cijfers: een voor het onderdeel taalvaardigheid en een voor HRM. Het cijfer voor taal is voor de helft gebaseerd op de multiplechoicevragen over taal en voor de helft gebaseerd op het taalgebruik in de praktijktoets. Het cijfer voor HRM is voor de helft gebaseerd op de multiplechoicetoets en voor de helft gebaseerd op de praktijktoets.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 september 2016