Studieprogramma - Jaar 3 en 4

VERDIEPING EN PRAKTIJK

JAAR 3

De laatste twee jaar geef je zelf richting aan je opleiding door de keuze van je minor, stage en afstudeeropdracht. Stage kun je lopen bij een bedrijf in Nederland of juist over de grens.

In het derde jaar volg je ook nog een aantal vakken en projecten. Zo doe je het project Fiscale Jaarrekening, waarbij je met medestudenten zelfstandig een opgaaf en aangifte vennootschapsbelasting samenstelt voor een fictief bedrijf.

Je persoonlijke en professionele ontwikkeling komen dit jaar ook weer aan bod.

JAAR 4

In het vierde jaar volg je een minor: een keuzeprogramma van een half jaar waarmee je kunt verdiepen of verbreden. Je kunt kiezen uit een van de vele minoren van Fiscaal Recht en Economie of juist van een andere opleiding.

Je rondt je studie af met een afstudeeronderzoek naar keuze over een actueel probleem uit de beroepspraktijk. Met je afstudeeronderzoek laat je zien dat je klaar bent om als hbo-fiscalist de arbeidsmarkt te betreden.

Een mooi onderdeel in het laatste jaar is de Taxweek. Alle vierdejaars studenten Fiscaal Recht en Economie in Nederland ontmoeten elkaar in een week, samen met bedrijven als BDO, E&Y en Belastingdienst. Er is een banenmarkt en een sportmiddag.

Lees meer over de overige vakken in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 18 juli 2016