Studieprogramma - Jaar 1 en 2

PROJECTEN EN COLLEGES

JAAR 1

We begeleiden je bij je studie en ‘leren’ je studeren. Als eerstejaarsstudent Fiscaal Recht en Economie krijg je een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken kan helpen.

Samen met studenten van de opleiding Accountancy, volg je vakken als Belastingrecht, Boekhouden, Externe Verslaggeving en Taalvaardigheid. Ook leer je meer over het beroep van Fiscalist bij het vak Beroepsvorming.

Ook word je getraind in vaardigheden die je tijdens je werk nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken, het lezen van juridische teksten en onderzoek.

Belangrijk bij Fiscaal Recht en Economie is ook het persoonlijk contact tussen jou, medestudenten en docenten: samen werken, sporten, leren, borrelen, netwerken.

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar.

Onder andere door te sporten, ontwikkel je competenties (bijvoorbeeld: samenwerken) en vaardigheden (bijvoorbeeld: doorzettingsvermogen) die van grote waarde zijn tijdens de studie en later in het bedrijfsleven. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Je leert jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod is zeer divers. Zo zijn er sporten zoals roeien, tennis, klimmen, golf, fitness, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden studentensportactiviteiten (zoals Dam-tot-Damloop, sloeproeien, wintersportreis) georganiseerd.

Bekijk hier het sportfilmpje.

JAAR 2

Het tweede jaar is een verdieping op de theorie en praktijk. Je volgt een aantal vakken, bekend uit het eerste jaar en maakt ook kennis met nieuwe vakken als Vennootschapsbelasting, Levensverzekeringswiskunde, Algemene Wetten en Administratieve Organisatie.

Je leert verder hoe belastingaangiften en (onderdelen van) jaarrekeningen opgesteld en gecontroleerd moeten worden. Daarnaast leer je anderen informeren over fiscale wet- en regelgeving en onderzoek je hoe je klanten op fiscaal gebied adviseert en vertegenwoordigt.

Nieuwsgierig naar je overige vakken? Lees meer in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 10 juni 2016